Quantcast

Festivalis „Žaisminga laisvalaikio diena“

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro mokslo metų pabaigą vainikavo tradicinis festivalis „Žaisminga laisvalaikio diena“. Renginys, suburiantis visą įstaigos bendruomenę, miestiečius ir centro draugus, vyko Klaipėdos koncertų salėje.

Festivalio metu vyko ukulelės ir gitaros būrelių mokinių koncertas, žiūrovai galėjo išvysti eksponuojamą centro klubų tapybos būrelių mokinių darbų parodą „Stebuklingas miškas“, kuri atspindėjo festivalio gamtos ir miško tematiką.

Parodos atidaryme buvo galima pasigėrėti ir teatro meniniu muzikiniu molinių kaukių pasirodymu „Judančios kaukės“.

Šokėjus, dainininkus, muzikantus po užburiančio medžio šakomis didžiojoje scenoje žiūrovai stebėjo teatralizuotame koncerte „Stebuklingas miškas“.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centras – neformaliojo vaikų švietimo mokykla, kurią sudaro šeši padaliniai (klubai): „Draugystė“, „Liepsnelė“, „Saulutė“, „Švyturys“, „Želmenėlis“, „Žuvėdra“.

Kiekvienais metais įstaigoje sulaukiama apie 2 tūkst. vaikų, norinčių lankyti įvairiausius klubų būrelius.

Centre gausu būrelių, į kuriuos registruotis pagal savo poreikius ir norus kviečiamas kiekvienas vaikas.

Čia vyksta skirtingo pobūdžio užsiėmimai: nuo dailės ir šokių iki robotikos ir programavimo būrelių.

Norintieji lankyti būrelius pradeda registruotis jau rugpjūčio pabaigoje, tačiau priėmimas į Klaipėdos vaikų laisvalaikio centrą vyksta visus metus.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centre dirba talentingų, šiuolaikiškų, jaunų, kūrybingų mokytojų komanda.

Čia dirbantys mokytojai, atsižvelgdami į mokinių norus ir pastebėjimus, organizuoja įvairius užsiėmimus, renginius, projektus, festivalius ir konkursus.

Vaikų vasaros atostogų metu centro klubuose rengiamos ir poilsio dienos stovyklos gamtos apsuptyje, miškuose, parkuose, prie Baltijos jūros. Mokiniai supažindinami ir su gimtojo Klaipėdos miesto istorija, kultūra, aplankomi ir muziejai, bibliotekos.

Šiais metais rugpjūčio mėnesį organizuojama vaikų vasaros poilsio dienos stovykla „Pojūčiai“, kurios metu vykdant įvairias veiklas bus sužadinami 5 pagrindiniai žmogaus pojūčiai – rega, klausa, uoslė, lytėjimas ir skonio pojūtis.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro bendruomenės nariai aktyviai ne tik dalyvauja, bet ir organizuoja miesto, respublikos konkursus, festivalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių