Quantcast

Fejerverkai tapo nebemadingi?

Daugelis pastebėjo, kad šių metų šventinis laikotarpis – ramus, kadangi mieste beveik negirdėti garsiai sproginėjančios pirotechnikos. Nors ji vis dar parduodama prekybos centruose, pirkėjų susidomėjimas sumažėjęs.

Įtakos tam turbūt turėjo zonų be pirotechnikos praplėtimas Klaipėdoje.

Nors Teatro aikštėje ir anksčiau būdavo draudžiama naudoti pirotechnikos priemones, Atgimimo aikštėje jos uždraustos tik šiais metais.

Dar lapkričio 15 d. vykusiame Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje tokį pasiūlymą pristatė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

"Šiuo tarybos sprendimo projektu prašome uždrausti nuo šių metų gruodžio 1 d. iki kitų metų sausio 10 d. Teatro aikštėje ir Atgimimo aikštėje naudoti pirotechnikos priemones, išskyrus F1 kategorijos fejerverkus ir išskyrus tuos, kuriuos organizuos renginių organizatoriai, kuriems savivaldybės administracija bus išdavusi leidimą", – pasiūlė M.Poimanskis.

Bendru komiteto narių sprendimu siūlymui buvo pritarta.

Siekiant suvaldyti pirotechnikos sprogdintojus, esant poreikiui, įsikiš ir policijos pareigūnai.

"Policija, pastebėjusi, kad kažkas atsineša ar ruošiasi leisti fejerverkus, turi teisę sudrausminti tą žmogų ir pritaikyti administracinio poveikio priemones", – posėdyje sakė M.Poimanskis.

Leidimus prekiauti pirotechnika išduoda ne uostamiesčio savivaldybė, o Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pasak komisariato Viešosios tvarkos tarnybos vado Dariaus Petraičio, šiemet leidimų prekiauti pirotechnika išduota mažiau.

"Pernai buvo išduoti penki leidimai Klaipėdos mieste, šiemet – trys. Dar yra kiti, neterminuoti leidimai, išduoti anksčiau. Nedaug, bet nėra pirotechnikos – nėra problemos. Veikiausiai fejerverkų mada eina į pabaigą", – kalbėjo D.Petraitis.

Nors naujamečio renginio nebus, gruodžio 31 d. 23.30 val. Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje tradiciškai vyks Klaipėdos kariliono koncertas.

Naujųjų metų naktį šventiniai fejerverkai bus leidžiami Klaipėdos piliavietėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olivija

Olivija portretas
Turime kovoti už gamtos, žmonių ir gyvūnų saugumą.Fejerverkai šiandien tik brangi pramoga žmonėms, kurie gyvena tik ta akimirka...Bet fejerverkų žala yra daug didesnė negu nauda.Ir žmonės, kurie petardos išleidžia šimtus, o gal tūkstančius, geriau tuos pinigus paaukotų ligoninėms, vaikų namams, slaugos namams... Vargšai laukiniai ir naminiai gyvūnai, kurie patiria stresą nuo fejerverkų ar petardų triukšmo.Kiek žalos gamtai; oro užterštumas. Plačiau mąstančiam žmogui fejerverkai ne tik nebemadinga, bet ir labai pavojinga... Pilietiški yra tų miestų žmonės, kurie atsisako tokios pramogos.

Kostas

Kostas portretas
Kada teisime šitą valdžią?

pensininkė

pensininkė portretas
jei jau kovojame dėl gamtos taršos tai šitą taršos šaltinį reikia uždrausti. nes po tų masinių fejerverkų nėra kuo kvėpuoti , kvėpuojame nuodais ir džiaugiamės spalvotomis žvaigždutėmis ir didžiuliu trenksmu, gyvūnai tokio žmonių malonumo bijo , bijo ir mažesni vaikai bei tam tikra grupė žmonių, o dar kiek nelaimių tad reikėtų spręsti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių