Quantcast

„Europiados“ forumas: klaipėdiečiai kviečia į festivalį uostamiestyje

  • Teksto dydis:

Vokietijos Frankenbergo mieste startavo 56-asis Europos tautų kultūrų festivalis „Europiada“, sukvietęs beveik penkis tūkstančius dalyvių iš visos Europos. Renginyje dėmesys skiriamas Klaipėdos miestui, kuris taps 2020 metų festivalio „Europiada“ rengėju.

Vakar, liepos 18 d., atidarytas „Europiados“ forumas – ekspozicija, kurioje dalyvaujančios šalys pristato savo tautinius suvenyrus, knygas apie kraštą, amatus ir kt.

Klaipėdos atstovai savo erdvėje įkurdino miesto simboliu tapusią Anikės skulptūrą – originalaus aukščio skulptūros kopiją. Simono Dacho poemos „Taravos Anikė“ herojės pasirodymas forume – malonus siurprizas lankytojams.

Prie Klaipėdos stendo įvairių šalių atstovai noriai fotografuojasi, domisi 2020 metais „Europiadą“ organizuojančiu miestu, klausinėja apie Lietuvą. Čia pat dalijami leidiniai apie Klaipėdos miestą, galima pasigaminti suvenyrą išpiešiant tradicinius ornamentus ar net fachverko stiliaus namelius ant odos gabalėlių, gauti ateinančių metų festivalio ženkliukų.

Forumo atidarymo metu griežė „Kuršiukų“ kapela, o į vedamus šokius noriai įsitraukė ir stendą aplankiusio organizacinio komiteto delegacijos atstovai.

Šių metų „Europiadoje“ Lietuvai atstovauja 8 kolektyvai, net 6 iš jų atvyko iš Klaipėdos.

Baigiamajame „Europiados“ renginyje sekmadienį Lietuvos ansambliai atliks bendrą programą bei dalyvaus „Europiados“ vėliavos perdavimo Klaipėdos miestui ceremonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspzicijoje

Ekspzicijoje portretas
apie Klaipėdą reikia pridėti buteliukus su Pietinio rajono smarve ir atvirukus su nufotogtafuotomis dulkančiomis birių krovinių kalvomis uosto teritorijoje(Kamineros durpės ir KLASCO rūda )

REDAKCIJA!

REDAKCIJA! portretas
PATRAUKIT IŠ PORTALO SUKČIU "w­w­w.C­a­s­hClub5.Com" KURIS KIEKVIENOSE DISKUSIJOSE PO STRAIPSNIAIS KIŠA TĄ SAVO ŠŪDĄ !!!

Susan Merlo

Susan Merlo portretas
Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias vaLandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių