Quantcast

Etikos sargai įpareigojo politikę atsiprašyti

Etikos komisija, išnarpliojusi ginčą dėl etikos tarp miesto tarybos narės Alinos Velykienės ir Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ vadovo Algirdo Valentino, pripažino politikę pažeidus etiką ir įpareigojo ją atsiprašyti.

Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ vadovas A.Valentinas skundą etikos sargams teikė dėl politikės viešai išsakytos frazės, jog jis, esą be leidimo ir nemokėdamas jokių mokesčių, prie Klaipėdos muziejaus krantinės laikė savo laivą.

Ginčo pradžia – dar praėjusių metų liepa. Iš pradžių Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija nusprendė, kad A.Velykienė nepasakė nieko blogo ir jokios etikos nepažeidė.

Tuomet šį sprendimą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) apskundė A.Valentinas. VTEK nurodė pakartotinai aiškintis situaciją.

Etikos sargams vėl teko narplioti tą pačią istoriją. Šį kartą vis dėlto konstatuota, kad politikė etikai nusižengė. A.Velykienei rekomenduota viešai atsiprašyti A.Valentino.

Visa ši istorija, panašu, išvargino Etikos komisijos narius.

„Per ilgai užsitęsė visa tai. Man tai jau kvepia politikavimu. Jei tarybos narys pažeidė etiką, jis ir pažeidė. Ar čia kažkas tokio yra? Jei žmogus pažeidžia Kelių eismo taisykles, jis moka baudą. Čia toks politikavimas vyksta, kad man jau galva kaista“, – prieš balsavimą kalbėjo Klaipėdos miesto Strėvos g. seniūnaitė Rasa Senkienė.

Į R.Senkienės repliką sureagavo tarybos narė Judita Simonavičiūtė, primindama, kad teisingumo principas yra svarbiausias bet kokiame ginče.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>šita

>šita portretas
tuoj ir į jūsų duris pasibels etikos sargai o gal ir policijos pareigūnai

Anonimas

Anonimas portretas
Įpareigojimus etikos komisijos reikia vykdyti. Deputatas turi būti pavyzdžiu savo gražiu elgesiu visuomenei.

Aferiste

Aferiste portretas
Aferiste su savo firmele, ima pinigus, o nieko nepadaro.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių