Quantcast

Elektromobilius uostamiestyje kraus nemokamai

Uostamiesčio taryba nusprendė, kad elektromobilius vairuotojai nemokamai galės mieste krauti iki kitų metų rugsėjo.

Klaipėdoje veikia 21 elektromobilių įkrovimo stotelė.

Miesto savivaldybės taryba dar 2020 m. nustatė, kad elektromobilių įkrovimo paslauga vartotojams yra teikiama neatlygintinai trejus metus. Tačiau paslaugos teikimo terminas jau baigėsi.

Trys greito įkrovimo elektromobilių stotelės, esančios S. Nėries gatvėje, Taikos prospekte, Jūrininkų prospekte, yra įrengtos už ES paramos lėšas.

Paramos teikimo taisyklėse nustatyta, kad šios stotelės negali būti apmokestintos iki 2024 m. rugsėjo pabaigos.

Jei šių stotelių paslauga būtų apmokestinta, savivaldybei tektų grąžinti pinigus, kuriuos ES teikė stotelių įrengimui. Tai sudarytų 68 tūkst. eurų, tačiau dar savivaldybei grėstų ir baudos.

Savivaldybės administracija siūlė nustatyti tvarką, pagal kurią elektromobilių įkrovimo paslauga iš savivaldybei priklausančių stotelių vartotojams būtų teikiama neatlygintinai dvejus metus.

Svarstant klausimą komitetuose, tarybos narių nuomonės išsiskyrė.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas siūlė neapmokestinti stotelių iki šių metų pabaigos.

Kadangi stotelės dar 2018 m. turto patikėjimo sutartimi buvo perduotos įmonei „Klaipėdos paslaugos“, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas siūlė sprendime įrašyti įpareigojimą, kad įmonė pritaikytų atsiskaitymo įrangą septyniose stotelėse.

Finansų ir ekonomikos komitetas siūlė elektromobilių nemokamą krovimą nustatyti iki 2024 m. rugsėjo 26 d.

Septynios stotelės yra seno modelio, jose tektų įrengti papildomą įrangą, be jos klientams būtų negalima atsiskaityti už suvartotą elektrą. Naujos įrangos diegimas kainuotų 28 tūkst. eurų.

Nuspręsta, kad visos stotelės turi būti apmokestintos vienu metu, nebūtų logiška apmokestinti 18 stotelių, o nemokamomis palikti tris.

Keistokai vaizdelis atrodytų. Žmogus turėtų lakstyti, ieškoti, kur jam pasikrauti automobilį.

„Keistokai vaizdelis atrodytų. Žmogus turėtų lakstyti, ieškoti, kur jam pasikrauti automobilį. Padarykime vieningą terminą. ES teiktos paramos terminas baigiasi 2024 m. rugsėjo 26 d. Ir taškas, apmokestinkime tas stoteles“, – pasisakė tarybos narys Rimantas Taraškevičius.

Tarybos nariai pritarė siūlymui palikti nemokamą elektromobilių krovimą iki kitų metų rugsėjo 26 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neprigis

Neprigis  portretas
tie elekromobiliai kad ir ką darytumėt. Niekam tike jie. Čia tik tokia fobija ministrui gentviliokui nepraeina kad nereikėtų užsiiminėt tikrais ir reikalingais Lietuvai darbais. Kad juo nuvažiuot 200 km reikia prikabint priekabą su gerai įkrautu akumuliatorium.Tokio pat dydžio kap tas elektromobilis...:D) Tegu pirma išranda tikrai patogų naudojimui ir pigaus išlaikymo ir tik paskui vilioja nemokamu įkrovimu

to memelenderiui

to memelenderiui portretas
kodel as turiu moketi uz autobusu bilietu kompensacijas, jei jame nebuvau ilipes 30 metu???

memelenderis

memelenderis portretas
o kodel visi miestieciai turi uz tai moketi, kurie tu elektromobiliu neturi ? sakoma kad kiti turedami tarsius auto turi moketi o tada kodel pensininkai, kurie irgi klaipedieciai ir kiti kurie neturi jokio auto turi moketi turciams (nes kol kas elektormobiliai yra brangesni uz tradicinius auto ir juos isgali tik nedaugelis isigyti) ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių