Quantcast

Egzaminų sesijos startas: abiturientai nusiteikę optimistiškai

Jau šį trečiadienį, birželio 1-ąją, valstybiniu ir mokykliniu lietuvių kalbos brandos egzaminu prasidės abitūros egzaminų sesija. Jį laikyti privalo visi abiturientai, norintys gauti brandos atestatą. Antras pagal populiarumą Klaipėdoje – anglų kalbos egzaminas. O rusų kalbos valstybinio egzamino šiemet nelaikys nė vienas dvyliktokas, kuriam ši kalba yra gimtoji.

Situacija – kaip ir pernai

Klaipėdoje lietuvių kalbos egzaminą ketina laikyti 1 862 moksleiviai, iš jų beveik trečdalis (733) pasirinko mokyklinį, likę – valstybinį egzaminą. Pernai šį egzaminą laikė 1 887 moksleiviai.

Antras populiariausias pagal laikančiųjų skaičių yra anglų kalbos egzaminas, jį pasirinko 1 271 uostamiesčio abiturientas (pernai anglų kalbos egzaminą laikė 1 330 moksleivių).

Daugiausia (net 170) šį egzaminą pasirinko Vytauto Didžiojo gimnazijos (VDG), "Vėtrungės" (152) ir "Ąžuolyno" gimnazijų (142) dvyliktokai.

Laima Prižgintienė: nežinia, kiek dar atsilieps tos spragos, susidariusios karantino laikotarpiu, bet mes nusiteikę optimistiškai. / Vytauto Petriko nuotr.

Matematikos egzaminą laikys 1 017 Klaipėdos moksleivių (pernai – 1 082).

Šis egzaminas populiariausias tarp VDG abiturientų, kurių net 161 mėgins jį įveikti. Matematikos egzaminą pasirinko ir 158 "Vėtrungės" bei 143 "Ąžuolyno" gimnazijų moksleiviai.

Kitose mokyklose matematikos egzaminą rinkosi kur kas mažiau moksleivių.

Istorijos egzaminą šiemet turėtų laikyti 402 abiturientai (pernai buvo 392).

Istorija šiemet populiariausia tarp VDG (81) ir "Vėtrungės" (50) gimnazistų.

Biologijos egzaminą šiemet pasirinko laikyti 377 moksleiviai, tarp jų – 68 "Vėtrungės", 60 VDG gimnazistų bei 22 Turizmo mokyklos moksleiviai.

Šiais metais geografijos egzaminą Klaipėdoje laikys 216 moksleivių (pernai buvo 225), fizikos – 164 (pernai – 210), o chemijos – 69 (pernai – 68) dvyliktokai.

Rinkosi mokyklinį variantą

Valstybinį rusų kalbos egzaminą laikys 58 Klaipėdos moksleiviai, beveik perpus mažiau nei pernai.

Paradoksalu, bet valstybinio rusų kalbos egzamino nelaikys nė vienas abiturientas iš "Aitvaro" ir "Žaliakalnio" gimnazijų, nors čia besimokantiems moksleiviams ši kalba – gimtoji.

Nežinia, kiek dar atsilieps tos spragos, susidariusios karantino laikotarpiu, bet mes nusiteikę optimistiškai.

41 "Žaliakalnio" ir 18 "Aitvaro" gimnazistų pasirinko mokyklinį gimtosios rusų kalbos egzaminą.

Vokiečių kalbos išbandymą šiemet pasirinko tik vienas Klaipėdos moksleivis, pernai jų buvo keturi.

Visi H.Zudermano mokyklos moksleiviai, kurie sustiprintai mokosi vokiečių kalbą, jau kiek anksčiau laikė tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą.

Pernai prancūzų kalbos egzamino nelaikė nė vienas Klaipėdos abiturientas, šiemet jų bus du.

Nusiteikę optimistiškai

Birželio 1 d., jau šį trečiadienį, lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu prasidės valstybinių brandos egzaminų sesija, kuri birželio 23 d. finišuos muzikologijos egzaminu (2 dalis).

Rezultatai bus paskelbti vėliausiai iki birželio 26 d., o nuo birželio 27 d. iki liepos 12 d. laukia pakartotinė sesija.

"Pernai egzaminus klaipėdiečiai laikė tikrai neprastai. Kokių rezultatų galime tikėtis šiemet? Kaip ir kasmet, daug kas priklauso nuo pačių abiturientų pajėgumų. Šiemet jau dirbome ne nuotoliniu būdu. Nežinia, kiek dar atsilieps tos spragos, susidariusios karantino laikotarpiu, bet mes nusiteikę optimistiškai", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Brandos atestatui gauti mokinys ar buvęs mokinys turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną dalyko brandos egzaminą ar atlikti brandos darbą.

Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus, o bendrai per egzaminų laikotarpį organizuojama po 12 valstybinių brandos egzaminų pagrindinėje ir pakartotinėje sesijose.

Į egzaminų centrus vėl turės teisę ateiti tik tie, kurių egzaminuojamo dalyko metiniai pažymiai – ne žemesni nei ketvertas.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas yra privalomas, todėl jį laikys visi siekiantieji brandos atestato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių