Quantcast

Edukacinėse paskaitose atsiveria žydų kultūros gelmės

Norintieji artimiau susipažinti su žydų gyvenimu ir kultūra tą padaryti galės dalyvaudami nuotoliniu būdu vykstančiose edukacinėse paskaitose.

Praėjusių metų gruodžio 9-ąją internete tradiciškai startavo Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus edukacijos programų vadovės, Lietuvos žydų bendruomenės edukatorės Nataljos Cheifec paskaitų ciklas, aprėpiantis daug įvairių temų.

Edukatorė paskaitas pradėjo skaityti maždaug prieš septynerius metus.

Paskaitų skaičius kasmet augo, atsirasdavo naujų temų, pritraukiančių vis daugiau žmonių.

Šiais metais, pasak N.Cheifec, įvyks per 30 paskaitų.

Tiksli informacija apie edukacijų datas ir laiką bus nurodyta Lietuvos žydų bendruomenės "Facebook" paskyroje bei internetiniame puslapyje.

"Kalbėsime apie žydų tradicijas, šventes, tradicinį žydų gyvenimą, dešimt Dievo įsakymų, žydų gyvenimo ratą, žydų moteris. Populiariausios temos – apie vaikų auklėjimą, vyro ir žmonos santykius šeimoje. Tokios temos yra labai įdomios, jų klausosi daugiau žmonių", – sakė edukatorė.

Kalbėsime apie žydų tradicijas, šventes, tradicinį žydų gyvenimą, dešimt Dievo įsakymų, žydų gyvenimo ratą, žydų moteris.

Pagrindinė klausytojų auditorija – lietuviai. Iš viso į šiųmetines paskaitas jau susirinko per 50 žmonių. Tikėtina, kad skaičius didės.

"Tai reiškia, kad žmonėms yra įdomu, kokie dinozaurai šalia jų kadaise gyveno, koks jų būdas, kokios tradicijos", – juokavo N.Cheifec.

Pirmosios trys paskaitos skirtos žydų vaikų auklėjimo temai.

Tradicinis žydų vaikų auklėjimas turi tris etapus. Edukatorė išsamiai pristatė ir vaikų drausminimą pagal Torą.

"Drausminimas turi būti labai apgalvotas. Žydų auklėjimo filosofija, cituojant Torą, sako: "Laukiniu asiliuku gimsta žmogus." Žmogus gimsta kaip tuščias lapas. Jis negimsta nei kaip piktadarys, nei kaip teisuolis. Kam Dievas sukūrė žmogų? Kad žmogus, turėdamas savo charakterio savybes, kovotų su savo trūkumais ir stengtųsi išstumti iš savęs tuos trūkumus. Kardinaliai pakeisti prigimties mes negalime ir mūsų auklėtojai to padaryti negali. Bet nukreipti savo tam tikrus neigiamus bruožus į teigiamą pusę mes ne tik galime, bet ir privalome", – mintimis dalijosi N.Cheifec.

Kita paskaita įvyks sausio 27 d. 17.30 val. virtualioje platformoje "Zoom". Norintiesiems dalyvauti būtina išankstinė registracija internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas cia vadovauja,

kas cia vadovauja, portretas
Kodel blokuojami komentarai,plius.minus,

jo

jo  portretas
Juokingiausia ,kad mes zmones turim zydams atstatyti kapines,sutvarkyti is savu pinigu ,kur tai matyta,zydai kapiniu savu netvarkotik seikalauja is musu,,o kodel niekas netvarko musu tevu kapines lageriose,rusijoje,ten kelius padare [er kapines,namus pastate,kodel zydai nerodo kaip zmomes mulkino per savo istorija,kiek zmoniu zuvo ,ju istorija yra visiems zinoma nuo karaliu laiku,visi nuo ju salindavosi,,ko taip zydai reklamojasi lietuvoje pas ju yra tikslas,vel subegs zydai,jiems palestinos neuztenka,

Petrui

Petrui portretas
žydai visada prie bet kokios per 30 metų Lietuvos valdžios turi daug išskirtinesnes sąlygas kaip mes lietuviai. Aš būčiau nieko prieš bet tikrai piktina šios tautinės bendruomenės dominavimas finansų iš mūsų Valstybės gavimu ir jų, kaip vietinės tautos populiarinimu ir puoselėjimu (į metus atstatomos iš Lietuvos Pveldui skirtų pinigų bent 5 sinagogos tose vietose kur jų buvo visai nelikę nei ženklo+prarasto per karą žydų turto kompensavimas iš Lietuvos biudžeto ir t.t. )
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių