Quantcast

E. Ostapenko mama prakalbo apie sūnaus sveikatos problemas – beda pirštu ir į karantiną

Praėjusią savaitę miręs dainininkas Eugenijus Ostapenko gerbėjų ir artimųjų širdyse paliko amžiną skausmą. Mamai Liubovei sūnus buvo didelis ramstis. Savaitgalį į paskutinę kelionę išlydėto dainininko mama atvira – sūnus turėjo sveikatos problemų, o dėl karantino pastaruoju metu dar ir mažai judėjo.

„Viskas įvyko dėl širdies nepakankamumo, kaip ir sakiau iš pradžių, taip ir pasitvirtino“, – kalbėjo Liubovė.

Pasak pašnekovės, pastaruoju metu Eugenijaus sveikata pablogėjusi nebuvo, o mirtis ištiko staiga. „Buvo viskas taip pat, kaip visada. Tą patį vakarą ir naktį irgi viskas buvo gerai. Žiūrėjo su manim televizorių, nieko net negalvojo... Nuėjo į virtuvę, buvo išsiviręs kitą maistą, bet sako: noriu koldūnų. Tai išsivirė koldūnų. Paskui pasišildė pienuko su medumi. Nuėjo į savo kambarį ir viskas. Už penkių minučių viskas įvyko“, – skausmo dėl netekties neslėpė dainininko mama.

Turėjo sveikatos problemų

Paskutiniu metu dėl karantino visiškai nebuvo judesio, neišeidavo iš namų.

„Jis turėjo net invalidumą, buvo labai aukštas kraujo spaudimas. Labai daug metų viskas buvo... Gerdavo vaistukus kaip priklausydavo – daktarė išrašydavo. Ką sakydavo gydytojai, tą darė. Sirgo cukriniu diabetu, matyt ir jis paveikė“, – apie sūnaus sveikatą kalbėjo Liubovė.

Dainininko mamos teigimu, Eugenijaus sveikatai įtakos turėjo ir karantinas, mat vyras pastaruoju metu beveik neišeidavo iš namų. „Paskutiniu metu dėl karantino visiškai nebuvo judesio, neišeidavo iš namų. Judėjimo nebuvo. Kai prasidėjo karantinas nuo lapkričio, galima sakyti, beveik neišeidavo iš namų. Su tom kaukėm vaikščioti ir panašiai... Kur čia išeisi, žiema, jokio judesio, apribojimai visur. Štai ir paveikė viskas, aš taip manau“, – portalo žurnalistams teigė moteris.

Laidotuvėse – svarbūs akcentai

Praėjusią savaitę uostamiestyje vyko atsisveikinimas su dainininku. Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios didžiojoje salėje šalia Eugenijaus karsto buvo pastatytas ir dviratis. Būtent atlikėjo daina „Dviratukas“ ir buvo vienas iš labiausiai klausytojų ir gerbėjų pamėgtų kūrinių.

Paklausta, ar tai jos mintis buvo šiuo akcentu pagerbti dainininko atminimą, Liubovė teigė, kad dviratį šalia karsto pastatė Eugenijaus gerbėja. „Ji atvažiavo su daina „Dviratukas“ į salę. Gerbėja – klaipėdietė, pažino Eugenijų, atvažiavo pagerbti jį ir pastatė šį dviratuką. O mikrofonas – jo darbas. Dainininkas juk – kaip be mikrofono“, – apie svarbius akcentus portalo žurnalistams pasakojo Liubovė. 

 

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Primename, kad apie dainininko mirtį pranešta trečiadienio rytą. Balandžio 14-ąją Eugenijaus mama Liubovė portalo žurnalistams papasakojo, kas įvyko lemtingąją naktį. „Eugenijus atėjo į mano kambarį apie trečią nakties. Atsisėdo į fotelį, kaip mes buvome pratę, bet netrukus pasiskundė, kad jam peršti gerklę. Pasakiau, kad sučiulptų tabletę. Gal po valandėlės jis paliko, sakė pasišildys pieno su medumi. Apie ketvirtą nuėjau pažiūrėti į jo kambarį, jis jau jautėsi blogai, sakė, kad dūsta ir paprašė kviesti greitąją pagalbą. Medikai atvyko labai greitai, du ekipažai gaivino. Bet buvo jau per vėlu. Gal tris valandas buvau suakmenėjusi, gal nė nesupratau iki galo, kas atsitiko, tik vėliau prapliupau raudoti. Dabar, kai galiu kalbėti, man darosi lengviau. Su manimi dukra“, – trečiadienį apie skaudžią netektį pasakojo Liubovė.

Mamai sūnus buvo didelis gyvenimo ramstis. „Mes kartu dviese gyvenome. Prieš penkerius metus neliko jo tėčio, likom dviese“, – sunkiai tramdydama ašaras pasakojo moteris.

Sūnaus netekusi Liubovė Eugenijų mini tik gerais žodžiais. „Labai geras, išauklėtas žmogus, nepiktybiškas. Mes labai gerai bendravome su juo. Labai geras vaikas... Mano vaikas“, – liūdesio neslėpė anapilin išėjusio dainininko mama.

Liubovė atviravo dalyvaudavusi visuose sūnaus koncertuose, žinojo, kad jis ruošiasi įrašyti dvi dainas, kurios būtų tapusios populiarios ir žinomos. „Taip viskas netikėtai... Turėjo kitą savaitę dainas įrašinėti. Jis turėjo projektų, visur buvo darbas. Kiekvieną dieną turėjo darbo. Turėjo labai daug reikalų, ruošėsi koncertams. Turėjo daug darbų visokiausių. Pats viską tvarkė, viską darė“, – sūnaus aktyvų gyvenimo būdą prisiminė mama. Nors karantinas ir pristabdė dainininko veiklą, tačiau, kaip teigė jo mama, Eugenijaus vasara jau buvo suplanuota. „Dabar nedainuodavo, kadangi karantinas. Tačiau daug koncertų buvo suplanuota iki rugsėjo mėnesio kiekvieną savaitgalį“, – apie Eugenijaus planus kalbėjo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Mano ligos požymiai panašūs ,bet aš , nepriklausomai nuo oro , katantino , kasdieną su kauke ar be jos , žingsniuoju po 3 kilometrus , sėdėjimas --tai ėjimas prie .... .

irute

irute portretas
Maziau rusisku alkoholiku liko,nusibodo uzsakomieji straipsniai

pensininkė

pensininkė portretas
turėkite gėdos kaltinti jau išėjusį iš šio gyvenimo, apie mirusį gerai arba nieko, patys nežinote kaip baigsite savo gyvenimą, didžiulė užuojauta artimiesiems sunkią netekties valandą
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių