Quantcast

Dviratininkus fiksuojantys skaičiuokliai – už solidžią sumą

Klaipėdoje įrengtas jau antras skaičiuoklis, fiksuojantis pravažiuojančius dviratininkus. Šie įrenginiai, kainavę apie 50 tūkst. eurų, yra sumontuoti Taikos prospekto ir Kauno gatvės sankryžoje, taip pat – prie Muzikinio teatro.

Apie tai, kad mieste atsiras įrenginiai, skaičiuojantys pravažiuojančius dviratininkus, prabilta dar prieš pustrečių metų, kai nuspręsta atnaujinti Taikos prospekto pėsčiųjų ir dviratininkų takus.

Pirmasis toks dviratininkų skaičiuoklis nuo gegužės jau veikia netoli didžiausio prekybos centro Kauno gatvės ir Taikos prospekto sankryžoje.

Vakar darbininkai miesto centre, šalia Klaipėdos muzikinio teatro, prie autobusų stotelės, baigė montuoti antrąjį įrenginį.

Savotišką termometrą primenančio stovo švieslentėje turėtų būti rodoma informacija, kiek kasdien šiuo taku rieda dviratininkų.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė teigė, kad tai europinis projektas, kainavęs 49 tūkst. eurų.

Kol kas veikia tik vienas skaičiuoklis, netrukus bus įjungtas ir antras prie Muzikinio teatro.

"Kol kas veikia tik vienas skaičiuoklis, netrukus bus įjungtas ir antras prie Muzikinio teatro. Dviratininkai skaičiuojami, kai pravažiuoja indukcines kilpas dangoje", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vyr. specialistė Vaiva Varnaitė.

Pro pirmąjį skaičiuotuvą nuo gegužės pravažiavo beveik 40 tūkst. dviratininkų.

Vertinant tai, kad karantinas atšauktas tik nuo birželio vidurio, šis skaičius – nemažas, juolab ne visi dviratininkai važiuoja dviračių taku, tad ne visi jie ir užfiksuojami.

"Kol kas mieste bus tik du tokie įrenginiai, bet, jei matysime poreikį, įrengsime ir daugiau. Koks viso to skaičiuotuvų projekto tikslas? Fiksuoti dviratininkų skaičių. Matysime, mažėja ar daugėja žmonių, važinėjančių dviračiais, tada spręsime, ką dar reikia gerinti infrastruktūroje. Mes labai norėtume skatinti žmones naudotis dviračiais ne tik rekreaciniais tikslais, nuvažiuoti prie jūros ar į mišką, bet – ir į darbą", – kalbėjo V.Varnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Įdomus žaisliukas, tik labai griozdiškas. Ir statomas būtinai pėsčiųjų zonoje, nors tie vargšai ir taip jau vorele kaip žąsiukai begali praeiti.

senjora

senjora portretas
Kada pagaliau bus sutramdyti dviratininkai grubiai pažeidinėjantys dviračių eismo taisykles? Ponai, pasižiūrėkite kaip lekia būriai dviratininkų šaligatviu nuo Liepų gatvės iki Lietuvininkų aikštės, kuriuo dviračių eismas draudžiamas. Savo akimis mačiau kaip mama vos per plauką sugriebė vaikelį - kitaip būtų partrenktas įžūlaus dviratininko. Kodėl policija nnemato šių įžūlių pažeidimų?

Saulius

Saulius portretas
Manau vienas policijos trikojis būtų tą patį padaręs
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių