Quantcast

Dviratininkams Giruliuose – spąstai: dingo šulinių dangčiai

Giruliškiai širsta – per dvi savaites vagišiai  nugvelbė krūvą šulinių dangčių, tad vakarais į dviratininkų ir pėsčiųjų takus jie bijo kelti koją. Žmonės nuogąstauja, kad gali pakliūti į spąstus ir susižaloti.

Tamsoje – atviri šuliniai

Vienas dangtis nugvelbtas Stoties gatvėje, einant nuo geležinkelio pervažos Olando Kepurės link.

Palangos gatvėje dingo du šulinių dangčiai. Jų pasigesta ties Palangos g. 21A ir 21B statomais kotedžais.

Keliukas yra skirtas pėstiesiems ir dviratininkams, tad juo naudojamasi tiek dieną, tiek naktį.

Žmonės į atviras ertmes prisikišo šakų, kad koks nors vaikas, saugusysis ar dviratininkas neįkristų.

Kažkas įsisuko Giruliuose.

"Tačiau vis dėlto tam tikras pavojus yra. Mums atrodo, kad tai tik laiko klausimas, kada kas nors įkris į šulinį", – dėl pavojingos situacijos  Klaipėdos savivaldybei skundėsi vietos žmonės.

Girulių seniūnaitis Viktoras Kavolis sakė, kad metaliniai šulinių dangčiai vienas po kito ėmė dingti paskutinėmis savaitėmis.

"Per dvi savaites pavogė visą krūvą dangčių. Kažkas įsisuko Giruliuose. Jie dingo ne tik iš Palangos gatvės. Ties sankryža su Stoties gatve taip pat dangtis nugvelbtas. Dangčiai pavogti ir iš Turistų, Šlaito gatvių. Kažkam prireikė. O vagių  visur yra. Imta nuošalesnėse vietose, ten, kur nelabai kas spės pamatyti. Jei jau vagia iš kiemų ir sandėliukų, kaipgi iš gatvės nevogs", – kalbėjo Girulių seniūnaitis V.Kavolis.

Dingo 26 dangčiai

Pirmadienį Giruliuose situaciją dėl vagysčių aiškinosi policijos pareigūnai. Informacija perduota ir įmonei "Klaipėdos vanduo".

"Įmonė gavo pranešimą apie du atvirus šulinius. Atviri šuliniai pažymėti, įbestos lazdos. Įmonės "Klaipėdos vanduo" tarnybos artimiausiu metu patikrins situaciją vietoje. Jei tai bendrovės eksploatuojami šuliniai, jie bus uždengti naujais dangčiais", – patikino įmonės "Klaipėdos vanduo" komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė.

Viktoras Kavolis / Redakcijos archyvo nuotr.

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai pastaruoju metu pastebėjo, kad įvairiose miesto vietose padažnėjo šulinių dangčių vagysčių. Įmonės dispečerinės specialistai per pusantro mėnesio sulaukė pranešimų apie 26 dingusius šulinių dangčius.

Supirktuvėse – draudimai

Informaciją patikrinus sistemoje, nustatyta, kad 15 iš jų priklauso ne įmonei "Klaipėdos vanduo". Informacija perduota šulinių savininkams. Dingusius dangčius vandentiekininkai nedelsdami pakeitė naujais.

"Taip pat informuojame, kad teisės aktai draudžia metalo laužo supirktuvėms iš fizinių asmenų supirkti dangčius. Todėl prašome ir metalo laužo supirktuvių darbuotojų sąmoningumo, nepriimti dangčių iš galimų vagišių, mat atviri šuliniai kelia pavojų aplinkiniams. Pastebėjusiuosius atvirus šulinius prašome informuoti bendrovę. Užkirsdama kelią nelaimėms, bendrovė nedelsdama imsis priemonių, kad jie būtų uždengti", – teigė G. Butkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Truputį kantrybės. Tuoj grįš Vaičekauskas, čiups mikrofoną, kamerą ir į .... reidą. O jis su eismu susitvarko, tai pagaus ir vagis.

pritariu Babytei

pritariu Babytei portretas
Tarybiniais laikais milicininkai dirbo savo darbą, net budėdavo pliažuose ir kopose, kad žmonės jaustųsi saugiai, o dabar "laisvos buožių Lietuvos" policija budi nebent prie parkomatų kad nubaust vairuotojus ir papildyt buožiams pinigines. Žmonės ne iš gero gyvenimo vagia ir nešasi tokius sunkius dangčius kad gauti centus , nes "laisvoj božių Lietuvoj" žmogus, išmestas iš gyvenimo niekam nereikalingas, jam socializuotis nėra kaip, liko būti tik pasmerktam beširdės visuomenės nusigerti ir prapulti.

ss

ss portretas
tas seniūnaitis tegul eina i pensija ir ko greičiau, nes tusčia vieta jis tam Giruliose..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių