Quantcast

Dviračių tako tęsiniui iškilo grėsmė?

Siekiant nutiesti dviračių ir pėsčiųjų tako tęsinį nuo Klaipėdos gatvės tilto iki miesto ribos gali kilti nesklandumų. Per kelerius metus suaugę medžiai numatomo tako trasoje gali priversti keisti miesto planus, o galbūt jų net atsisakyti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova paaiškino, kad šio dviračių tako statybai leidimas buvo gautas dar 2010-aisiais, derinimo procedūros vyko 2008-aisiais, o projekto įgyvendinimo imtasi ir projekto korektūra pradėta tik 2017-aisiais.

"Per tą laiką pasikeitė daug kas. Suprojektuoto tako trasoje, kur anksčiau buvo sąžalynai, jau yra įregistruotas miškas", – apibendrino E.Mantulova.

Todėl, pasak pašnekovės, kyla klausimų dėl galimybės realizuoti projektą pagal turimą statybą leidžiantį dokumentą, atsižvelgiant į tai, kad trasoje atsirado, kaip įvardijama, "brandžių medžių požymių turinčių medžių".

Apsispręsta vykti į vietą, kur auga tie medžiai, juos įvertinti bei kreiptis į tokių teritorijų priežiūrą vykdančias institucijas.

"Yra šiek tiek ribojimo įgyvendinti projektą dėl natūraliai gamtos pakeistų aplinkybių, nors turime galiojantį statybą leidžiantį dokumentą ir galėtume šį projektą įgyvendinti dabar – miesto strateginiame plane yra numatytos lėšos", – dėstė pašnekovė.

Taigi ar projektą bus galima įgyvendinti, ar reikia rengti dar vieną papildomą dėl trasoje užaugusios augalijos šalinimo, paaiškės tik po konsultacijų su specialistais ir teritorijų saugotojais.

Šiuo metu jau nutiesta dalis tako iki Klaipėdos gatvės tilto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Žemgrobiai nori turėti savo Danės upę. Ir mišką įregistruoti suspėjo, žinodami ateities planus...

Sitam ''uzknisot''

Sitam ''uzknisot'' portretas
Pakelk subine nuo sofkutes ir pasivaiksciok - pamatysi ne 10, o 10000 ir daugiau dviratininku, kurie tais takais ne tik laisvalaiki leidzia, bet ir vis dazniau I darba bei su reikalais vazineja!

Užknisot

Užknisot portretas
jau su tais dviračių takais.(Lyg kitų reikalų nebūt)Per visą miestą 10 dviratininkų o sujudims lygtais visi gyventojai važinėtu.Tep ir traktuokit ka eso pinigus rek pasimti o daugiau niekam ani nereikalingi
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių