Quantcast

Dvi dienos panikos: Klaipėdoje žmonės skuba į prekybos centrus ir kirpyklas

Šios savaitės pirmadienis ir antradienis įsimins, kaip didžiosios panikos dienos. Pranešimas apie tai, kad nuo trečiadienio įvedami griežti ribojimai, tapo akstinu daugybei žmonių nuo pat ryto skubėti į prekybos centrus ir į kirpyklas. Parduotuvių aikštelėse susidariusios spūstys ir  kamšatys – akivaizdžiausias to įrodymas.

Ribos galimybę važiuoti

Svarstydami, kaip vykdyti naujus Vyriausybės nurodymus uostamiestyje, vakar miesto vadovai aptarė ir nuo trečiadienio įsigaliosiančius judėjimo ribojimus.

Kaip tiksliai galėsime įvažiuoti ar išvažiuoti iš uostamiesčio, miesto meras tikino galėsiąs pasakyti tik antradienio popietę.

Kalbėdamas apie tai, kaip gyvensime jau trečiadienį, Vytautas Grubliauskas minėjo siūlymą palikti atvirus vos tris įvažiavimo į miestą kelius, numatoma naktį dar labiau sumažinti jų skaičių, nors kasdien naudojamų yra septynios gatvės.

Paprašytas konkrečiau paminėti gatves, kurios bus laisvos įvažiuoti ir išvažiuoti iš miesto, meras tikino, kad galutinio sprendimo nėra, galbūt tokių kelių bus ne trys, o keturi trimis kryptimis.

Tikėtina, kad pietinėje pusėje atviras bus Šilutės plentas ir išvaža pro Rimkus, šiaurinėje miesto dalyje – Liepojos gatvė. Uostamiesčio rytinės išvažos galėtų būti atviros dvi – Liepų gatvė ir Baltijos prospektas.

Trečiadienį nebus taip patogu, kaip antradienį.

Ar tikrai taip bus nuspręsta, ketinama pranešti antradienį iki pavakarės.

"Konkrečius dalykus dar turėsime apsispręsti pagal galimybes. Nepaisant ribojimo, tai nebus visiškas judėjimo uždraudimas. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, dirba specialistai: kelių policininkai, viešosios tvarkos prižiūrėtojai, saugaus eismo žinovai. Tegu kiekvienas keliaujantis į darbą, gydymo įstaigą ir kitais reikalais žmogus pirmiausia paklausia pats savęs, ar ta kelionė tikrai yra neišvengiama ir būtina, ar to reikalo negalima atidėti ar atlikti neišvykstant iš namų? Jeigu į visus šiuos klausimus neįmanoma atsakyti neigiamai, reikėtų nepamiršti būtinumą keliauti pagrindžiančių  dokumentų. Visi turime suprasti, kad trečiadienį nebus taip patogu, kaip antradienį", – dėstė V. Grubliauskas.

Išeitis: prie "Depo" neradę vietos mašinoms vairuotojai automobilius paliko gatvelėje už prekybos centro. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Meras džiaugėsi, kad šįkart savivaldybės turėjo bent porą dienų nurodymams įvykdyti, priešingai nei pavasarį, kai, vakare įvedus draudimus, kitą rytą juos jau buvo privalu vykdyti.

Ketina imtis remonto

Sekmadienio vakarą Lietuvos žmonės jau dalijosi žinia, kad tik pirmadienį ir antradienį turės galimybę nusipirkti ne maisto prekių.

Sugriežtinus karantiną bus uždaromos visos parduotuvės, netiekiančios maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių.

Naujieji kovos su COVID-19 plitimu nurodymai draus dirbti ir statybinių medžiagų parduotuvėms.

Pirmasis karantinas parodė, kad statybininkai ir būstus remontuojantys darbininkai tada buvo apkrauti darbu net labiau, nei įprasta.

Panašu, kad ir šįkart daugelis jų nusprendė nesėdėti sudėjus rankų.

Laisvą nuo tiesioginio darbo laiką apsisprendė naudingai namams išnaudoti ir būstų šeimininkai.

Paklausa: pirkėjai skubėjo įsigyti ne tik remontui būtinų daiktų, jie šluote šlavė visas prekes. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmadienį iš prekybos centro "Depo" žmonės nešė nusipirktą grindų dangą, elektros laidus, plyteles, tapetus, klijus, darbo įrankius, dėžes gėrimų, augalus. Galima sakyti, kad pirkėjai darbo dieną šlavė viską, ko jau po poros dienų negalės įsigyti.

Aikštelės – sausakimšos

Pirmosios savaitės darbo dienos rytą vairuotojai susidūrė su sunkumais prekybos centrų aikštelėse.

Žinia, kad statybinių medžiagų parduotuvės tuoj nebeveiks, įaudrino ne vieną. Jau pirmadienį ryte prie parduotuvės Liepų gatvėje vairuotojai patyrė nemažai streso.

Grūdosi ne tik mašinos, bet ir automobiliai su priekabomis, o tai bandė kitų vairuotojų kantrybę ir kėlė pykčio bangas.

Krovininės mašinos negalėjo privažiuoti prie prekybos centrų, todėl rikiavosi aikštelės pakraštyje, jų vairuotojai prekes į vidų gabeno vežimėliais.

Prie prekybos centro "Depo" vairuotojai aikštelėje suko ratus, ieškodami vietos sustoti. Neradę,  važiavo iš aikštelės ir stojo gatvelėje, juosiančioje prekybos centrą. Ji visa iki pat išvažos į Dubysos gatvę buvo apstatyta automobiliais.

Vienos latviškais numeriais pažymėtos mašinos vairuotojas neteko kantrybės ir, spjovęs į viską, įvažiavo į perspėjimo juosta atitvertą plotą.

Tai labai neetiškas elgesys.

Nutraukta juosta nukrito ant žemės, kurios vietos turėjo būti užtvertos, tapo visiškai nebeaišku.

Aikštelėje panašiai pasielgė ne vienas vairuotojas. Kai kurie užstatė net ir išvažas.

Popietę Dubysos gatvė pakeliui į Taikos prospektą užsikimšo mašinomis, ypač sunku į ją buvo įvažiuoti iš "Akropolio" aikštelės. Vairuotojai buvo priversti praleisti bent penkis žalius šviesoforo signalus, kol galiausiai išsiveržė iš spąstais virtusios gatvės.

Mašiną – į stoginę

Dar praėjusią savaitę buvusios vyriausybės sprendimu sumažinus vietų automobiliams skaičių aikštelėse prie prekybos centrų, jose pradėjo klostytis kuriozinės situacijos.

Klaipėdiečiai fiksavo ir socialiniuose tinkluose skelbė nuotraukas automobilių, kurių vairuotojai statė savo mašinas, kur tik galėjo.

Taip prie vieno didžiausių prekybos centrų vienas žmogus nustebino savo išmone – savo mašiną "įkišo" į prekybos vežimėlių stoginę.

Grūstis: vakar prekybos centrų aikštelėse vairuotojų laukė daug nervų kainavusios kamšatys. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kitas valdišką automobilį pastatė nustūmęs medinius padėklus ir perkėlęs "Stop" juostą.

Kadangi vietos jam vis tiek nepakako, automobilį vairuotojas paliko skersai, taip "užkišdamas" išvažą ir sudarydamas kitiems vairuotojams kliūtį.

Klaipėdos apskrities Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika patvirtino, kad pastarosiomis dienomis šią tarnybą pasiekia kur kas daugiau skundų apie eismo taisyklių nepaisymą automobilių aikštelėse, nei tai būdavo anksčiau.

"Tai labai neetiškas elgesys. Šiurkščiu Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimu vadiname tokį, kai vairuojama apgirtus, sukeliamos skaudžios nelaimės. Pažeidimai aikštelėse nedaro didelės įtakos eismo saugumui, tikėtina, kad dėl to žmonės nežus ir nesusižalos. 4-asis KET punktas mini, kad eismas turi būti grindžiamas savitarpio supratimu, atsakingumu ir pagarba vieno kitam. Automobilių aikštelėse šiomis dienomis matome būtent tokias pagarbos nerodymo apraiškas", – teigė M.Džermeika.

Policininkai ragino fiksuoti panašius atvejus ir apie juos pranešti per epolicija.lt, prašydami būtinai nurodyti tikslią įvykio vietą, datą ir laiką.

Mindaugas Džermeika / Redakcijos archyvo nuotr.

Būtent taip jie žadėjo pasielgti su abiem pažeidėjais prekybos centro "Banginis" aikštelėje, tikindami, kad bus pradedamos administracinio nusižengimo teisenos, kur transporto priemonių vairuotojams bus taikomos nustatytos poveikio priemonės.

Kirpo iki išnaktų

Kontaktinio pobūdžio paslaugų teikimo draudimas reiškia, jog kirpyklos ir grožio salonai vėl stabdys savo veiklą.

Visgi ne visi uostamiesčio verslai šio draudimo padarinius pajautė vienodai.

Karantino priemonių griežtinimas suduos skaudų smūgį kai kuriems mažiems verslams.

Nuo trečiadienio vėl užsidarys kirpyklos, todėl daugybė klaipėdiečių suskubo pasirūpinti savo šukuosenomis, tiesa, ne visi tai suspės padaryti.

Vakar susisiekus su įvairiomis uostamiesčio kirpyklomis, paaiškėjo, kad darbuotojų nuotaikos – permainingos.

Miesto centre ir Žardės mikrorajone įsikūrusių kirpyklų darbuotojos neturėjo laiko plepėti – po savaitgalio naujienų pirmadienio ir antradienio tvarkaraščiai akimirksniu buvo perpildyti.

Pasistatė: neleistinai pastatęs automobilį vairuotojas sudarė kliūtį kitiems išvažiuoti. / Skaitytojo nuotr.

Tačiau kai kurios atokesnėse miesto vietose dirbančios kirpėjos vakar tikino antplūdžio dar nepajutusios.

Taikos prospekte esančios kirpyklos darbuotoja atviravo, kad naujai užsirašiusių klientų šiomis dienomis ne tiek daug.

O Žvejybos uoste dirbanti kirpėja guodėsi, kad šalyje susiklosčiusi situacija apskritai neigiamai paveikė jos darbą.

"Šiemet dėl epidemijos labai sumažėjo klientų, ir dabar dar nepastebėjome antplūdžio", – teigė kirpėja Rasa.

Nustebimas: parduotuvės darbuotojas nustebo vietoj prekybinių vežimėlių radęs kažkieno pastatytą automobilį. / "Facebook" paskyros "Klaipėdos Reidai II" nuotr.

Jos nuomone, kirpėjos neturi tokio paties krūvio kaip anksčiau, o kai kuriomis dienomis joms net visai neapsimoka vykti į darbą.

"Žmonėms turbūt ne tai dabar svarbiausia", – pastebėjo kirpėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
skuba tik debilai ! protingi NIEKUR neskuba !!!!

To aš

To aš portretas
Ar seniai iš durnyno?

Ops

Ops portretas
Ko jus tokie alkani? Taupykite pinigus,bus dar kur isleisti. Saugokite savo sveikata ir kitu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių