Quantcast

Drevernoje – vėl potvynis: į žvejų miestelį plūsta egzotikos mėgėjai

Dreverna vėl stebina užlieto uostelio vaizdais. Vietos gyventojams tai – dažnas ir jau nestebinantis reiškinys, tuo metu į žvejų miestelį plūsta egzotikos mėgėjai, jie nori savomis akimis pamatyti vandenyje skendinčius poilsio namelius, uosto pastatus ir restoraną.

Dreverniškiai vėjo stiprėjimą pajuto šeštadienį paryčiais. Pietvakarys ne tik pūtė, bet ir nešė marių vandenį į Drevernos upę, ji nebetalpino didelio srauto ir vėl išsiliejo.

Mums tai – kasdienybė.

„Mums tai – kasdienybė. Kai tik pietvakarių vėjas sustiprėja iki 15-20 m\s, marių vanduo nebesugeba išbėgti į jūrą per siaurą Klaipėdos uosto kaklelį. Per metus kokius šešis kartus matome panašius vaizdus. Atvykėliams smalsu. Galbūt iš šono atrodo, kad vandens čia – iki kaklo, bet iš tikrųjų – tik iki kelių. Jau dabar vėjas pasisuko ir vanduo ėmė slūgti“, – pasakojo Drevernos uosto prieplaukos administratorius Admontas Samalius.

Didelės žalos toks potvynis nepadaro, tik prineša labai daug šiukšlių ir meldų. Jam atslūgus yra darbo teritoriją išvalyti.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Šeštadienį po pietų, kai vėjas aprimo, vanduo ėmė slūgti.

Drevernos miestelis senais laikais taip pat būdavo apsemiamas, dabar jį apsaugo pylimai, kurie neseniai buvo dar kartą sutvirtinti ir sutvarkyti.

 

 

 


Šiame straipsnyje: drevernapotvynisapsemta vieta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Bet tai butu galima vyriausybes potvarkiu viebalsiu sutarimu uzdausti potvyni.Taip sekmigai tai daret 9 men.

Matas

Matas  portretas
Pietvakarių vėją seniau vadino aulaukiu ,gail - užmirštas pavadinimas ,.

as

as portretas
uz ES babkes namu pristate giminei o uosto nesutvarke
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių