Quantcast

Direktorių išrinks iš karto?

Jau šią savaitę Klaipėdos politikai veikiausiai patvirtins naująjį savivaldybės administracijos direktorių, kuriuo galbūt taps viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis. Bus renkami ir jo pavaduotojai.

Po ilgai užsitęsusių paieškų, kas galėtų užimti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus postą, apsistota ties G.Neniškio kandidatūra.

Pretendento lojalumą ir veiklos skaidrumą kol kas tikrina specialiosios tarnybos. Tačiau neabejojama, kad dėl to jokių kliūčių neturėtų atsirasti.

Jau artėjantį penktadienį Klaipėdos miesto tarybos, kurios valdančiąją daugumą sudaro vos 17 tarybos narių iš 31, posėdyje bus balsuojama dėl G.Neniškio tinkamumo šioms pareigoms.

Pats "Klaipėdos keleivinio transporto" direktorius davė sutikimą ir yra pasiryžęs "priimti naujus iššūkius".

"Ar pasirengęs gegužės 3-iajai? Dar briedis nenušautas, anksti kalbėti. Šis reikalas, manyčiau, stipriai išpūstas. Dar nieko neįvyko. Sakote, kad suvaldyti pusės tūkstančio valdininkų komandą nebus paprasta? Nėra taip ir sunku, tik kol kas nenorėčiau leistis į detales. Palaukime tarybos balsavimo", – kalbėjo G.Neniškis.

Klaipėdos merą pavaduojantis naujasis vicemeras Arvydas Cesiulis teigė, kad dar nėra patvirtintos administracijos direktoriaus pavaduotojų kandidatūros.

Galimas dalykas, į šias pareigas pretenduos kas nors iš naujai išrinktos valdančiosios daugumos politikų.

"Gegužės 3-iąją balsuosime ne tik už savivaldybės administracijos vadovybę, bet ir formuosime komitetų narius, paskui – jų pirmininkus. Viskas yra diskusinio lygmens, kol kas visiškai neaišku, kas bus deleguojama į vieną ar kitą komitetą", – neslėpė vicemeras A.Cesiulis.

Teks išmokti gyventi tokiomis nekomforto sąlygomis.

Veikiausiai dviejų komitetų pirmininkų postai atiteks visuomeniniam rinkimų komitetui "Vytautas Grubliauskas ir komanda", du – konservatoriams, vieno komiteto vadovo postas teks centristui Alvidui Šimkui ir jo kolegei Laimai Juknienei.

O Kontrolės komiteto pirmininkas paprastai būna renkamas iš opozicijos.

"Nepamirštame, kad valdančioji dauguma yra labai trapi. Jei kas nors neateis į posėdį, klausimo priėmimas gali strigti. Teks išmokti gyventi tokiomis nekomforto sąlygomis", – teigė A.Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paprastai

Paprastai portretas
Jeigu bendruomenės yra be sprendimo priėmimo teisės, tai demokratija net nekvepia... Nėra net apie ką diskutuoti...

Jis

Jis portretas
Neblogas kandidatas. Linkiu sėkmės.

3j

3j portretas
Puikus žmogus, dalykiskas ir protingas. Linkiu sekmes!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių