Quantcast

Diplomatams – pažintis su Klaipėda

Klaipėdoje vakar lankėsi neeiliniai svečiai – visas būrys Lietuvoje reziduojančių užsienio valstybių ambasadorių ir jų pagalbininkų. Po itin intensyvaus bendravimo su uosto, pramonės, mokslo ir kultūros atstovais diplomatams buvo surengti dalykiniai pietūs, kurių metu susipažino su miesto meru Vytautu Grubliausku.

"Galbūt tai yra kasmet organizuojamas renginys, bet diplomatai ne kasmet atvažiuoja į Klaipėdą. Pastarąjį kartą garbinga mūsų šalyje reziduojančių ambasadorių kompanija uostamiestyje lankėsi bene prieš ketverius ar penkerius metus. Todėl negalime sakyti, kad tai labai įprasta viešnagė, – atviravo V.Grubliauskas. – Tai, kad Užsienio reikalų ministerija įtraukė į diplomatų apsilankymo programą Klaipėdą, kaip pagrindinį ambasadorių apsilankymo tašką, rodo uostamiesčio įvertinimą. Kita vertus, tai proga pristatyti miestą ne tik ambasadoriams, bet ir jų šalių vyriausybėms bei bendruomenėms. Todėl tai – labai svarbus vizitas, kuriame mes visi surėmėme pečius."

Svečiai lankėsi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje, Kruizinių laivų terminale, Klaipėdos universitete, Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje, bendravo su Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros darbuotojais.

Dvi dienas trunkančiame Užsienio reikalų ministerijos Klaipėdoje organizuojamame renginyje didelis dėmesys skiriamas uostui, jo galimybėms, vykdomoms veikloms ir teikiamoms paslaugoms.

Uosto įmones ambasadoriai pamatė plaukdami direkcijai priklausančiu hidrografiniu laivu "Lotas".

Galbūt tai yra kasmet organizuojamas renginys, bet diplomatai ne kasmet atvažiuoja į Klaipėdą.

Klaipėdos universiteto vadovai delegaciją priėmė Jūros tyrimų institute. Čia svečiams buvo pristatytas Klaipėdos miestas bei jo strateginiai siekiai, Jūrinio klasterio veikla.

Uostamiesčio meras tikėjosi, kad svečiai bus gavę daug informacijos apie miestą ir susidarys visapusišką įspūdį, jog Klaipėda yra patikima investicijoms, saugi ir įdomi vieta.

Su miesto galva diplomatai susitiko dalykinių pietų metu.

"Labai noriu, kad ambasadoriai pajustų mūsų miesto žavesį. Šalia dalykinės informacijos visada svarbu ir emocinis fonas, miesto ypatumo pajautimas, o tai diplomatams yra labai svarbu. Pietūs yra labiau protokolinis susitikimas. Paprastumas, nuoširdumas bendraujant, laisvumas ir teisingas humoras ne ką svarbiau nei vien informacija apie mūsų ekonominį, akademinį ir žmogiškąjį potencialą", – prasitarė miesto meras.

Pietūs vyko pačiame miesto centre veikiančiame restorane "Baltasis žirgas".

Vakar ambasadoriai apsilankė ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus piliavietės padalinyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių