Quantcast

Didžiavimasis jūrine valstybe Klaipėdoje

Jūrininkai, uostininkai, visi su laivybos ir krovinių gabenimo verslu susiję asmenys, jūrinio mokslo, kultūros žmonės yra ta jėga, kuria turėtų didžiuotis valstybė.

Sveikinimų lietus

„Uosto stiprybė priklauso nuo jūsų atsidavimo. Dėkojame jums už tai, nes šiai veiklai paskyrėte savo gyvenimą“, – teigta Lietuvos Prezidento Gitano Nausėdos atsiųstame sveikinime jūrinei bendruomenei jos vakare „Mano uostas“.

Ministro Pirmininko patarėjas nacionalinio saugumo, užsienio ir vidaus politikos klausimais Arnoldas Piktžirnis išreiškė Sauliaus Skvernelio padėką jūrinei bendruomenei „už nuolatinį uosto infrastruktūros tobulinimą, socialinių ir kultūrinių iniciatyvų skatinimą bei jūrinių tradicijų tąsą“.

Susisiekimo viceministras Paulius Martinkus akcentavo, kad Klaipėdos uostas yra Lietuvos vartai į pasaulį. Jis dėkojo uostui už pastarųjų metų pasiekimus ir linkėjo taikyti naujas technologijas.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad žodžiai „mano uostas“ siejasi ir su Klaipėda. Jo nuomone, ne apie jūrų turistus, konteinerius ar milijonus tonų reikėtų kalbėti, o apie žmones, kurie dirba jūriniame sektoriuje, kuria jūrinę valstybę. Klaipėda kaip niekas kitas turi visai valstybei svarbius jūrinius simbolius.

Tradicija: laivo varpo garsas paskelbė jūrinės bendruomenės vakaro atidarymą.

„Neabejoju, kad laukia didelių pokyčių metai. Tikėtina, kad ir Klaipėdos miestui, ir uostui jie bus į gera – miestas ir uostas eis koja kojon“, – akcentavo V.Grubliauskas.

Palaiminti dėl jūros

Laikinai einantis Uosto direkcijos vadovo pareigas Vidmantas Paukštė pastebėjo, kad kaskart, kai šurmuliuoja Jūros šventė, norisi padėkoti jūrininkams, kurie pasirinko sunkų, bet prasmingą kelią. Jo teigimu, ne mažiau svarbūs ir uostininkai, kurių dėka Klaipėda įsitvirtina tarp stipriausių Europos uostų.

„Jūrinėje srityje yra daug profesijų, žmonių. Kiekvienas suka sudėtingą mechanizmą, kuris veda į priekį, į jūrinės valstybės lyderystę“, – sakė V.Paukštė.

Pripažinimas: L.Stulpino medaliu apdovanotas Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės vadovas A.Šileika.

Specialiai į jūrinės bendruomenės vakarą atvyko Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, kurio žodžiai apie jūrą buvo itin prasmingi.

„Turime didžiuotis, kad esame jūrinė valstybė. Per jūrą pasiekta daug atradimų, mokslo žinių, prekybinių santykių. Keliavimas jūra, ryšiai stiprina ir turtina mūsų kraštą. Esame palaiminti, kad turime jūros vartus į pasaulį“, – teigė vyskupas.

Jūra skatina ištvermę, brandina asmenybes, stiprina tikėjimą.

Kalba: anot K.Kėvalo esame palaiminti, kad turime jūros vartus į pasaulį.

„Įsiminė jūrininko žodžiai, kuris pasakė, kad tas, kuris nėra skendęs, nėra meldęsis. Todėl į jūrą žiūrime su pagarba. Jūra – amžinybės simbolis. Kai matai horizontą, kuris susilieja su dangumi, tarsi suvoki, kad jūra primena, jog žmogui skirta amžinybė“, – gražius žodžius apie jūrą sakė vyskupas K.Kėvalas.

Pagerbti jūrininkai, uostininkai

Iškilmingame jūrinės bendruomenės vakare išdalyti įvairūs apdovanojimai.

Liudviko Stulpino medaliu apdovanotas Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika. Šis apdovanojimas skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei.

Susisiekimo ministerijos Lietuvos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu apdovanotas Klaipėdos jūrų kompanijos „Bega“ Trąšų, cheminių medžiagų ir žaliavų terminalo vadovas Rytis Rutkauskas. Ženklu pagerbiami labiausiai nusipelnę ir iškiliausi šalies jūrininkai ir transporto darbuotojai.

Tąsa: Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos choro daina - pasveikinimas jūrinei bendruomenei.

Ministro Pirmininko S.Skvernelio padėkos raštai įteikti Lietuvos jūrininkų sąjungos iždininkui Aleksandrui Nagiui, „Smiltynės perkėlos“ pamaininiam kapitonui Nikolajui Babinui, bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ gamybos direktoriui Linui Miceikai, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vyriausiajam instruktoriui Ričardui Marijonui Zažeckiui.

Susisiekimo ministro padėkos raštais pagerbti „Limarko laivininkystės kompanijos“ Technikos skyriaus vadovas Romanas Lygnugaris, „Baltik Kontor“ laivybos ekspertas Juozas Liepuonius, „Klaipėdos radaro“ direktorius Viktoras Belovas, „Smiltynės perkėlos“ pamaininis kapitonas Mindaugas Butilkinas, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos laivų energetinių įrenginių treniruoklio vedėjas Marijus Jacevičius, „Klaipėdos Smeltės“ technikos direktorius Gintaras Sadauskis.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos padėkos įteiktos Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Navigacijos katedros lektoriui, Jūrininkų mokymo centro vyr. instruktoriui Arvydui Jankauskui, „Klaipėdos Smeltės“ gamybos vadovui Tadui Škultinui, šios bendrovės Konteinerių terminalo vyriausiajam planuotojui Tadeušui Nechviadovičiui, Centrinio Klaipėdos terminalo dispečeriui Egidijui Albrektui, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Jūrininkų mokymo centro vedėjui, Navigacijos katedros lektoriui Artūrui Virkėčiui, Tarptautinės jūrininkų konsultavimo misijos direktoriui Algirdui Grybui, „Caverion Lietuva“ Laivų skyriaus vadovui Kęstučiui Ivanauskui.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Profesijos riterio apdovanojimai įteikti „Vakarų krovos“ gamybos direktoriui Remigijui Kačinskui ir Krovinių terminalo vyriausiajam technologui Gintarui Gvezdauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas pro ašaras

Juokas pro ašaras portretas
Klaipėdos vaikai net jachtklubo neturi, leisiu sau priminti garbingiems ponams su meru priešaky.

Žuvis

Žuvis portretas
Kaip supratau tai tik viršininkai gerai dirba paprasti jūreiviai kurie tikrai jūreiviai jūroje dirba jų niekada nepagerbia ir iš šventės gaunasi taip ji jūros šventė, kažkada buvo šventė pagerbti žmones kurie jūrai atsidavę dabar tik liko parodomoji dalis

manau

manau portretas
Lietuva buvo kada tai jūrinė valstybė, - dabar liko tik prisiminimai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių