Quantcast

Didžiausias Lietuvos jūrų muziejaus eksponatas siūlo lankytojams pažinti naujas erdves

Pirmasis eksponatas, kuris pasitinka lankytojus Lietuvos jūrų muziejaus teritorijoje – 1961 metais Klaipėdoje, „Baltijos“ laivų statykloje, pastatytas vidutinis žvejybos traleris „Dubingiai“. Ilgus metus tai buvo didžiausias muziejaus eksponatas, su jame veikiančiomis ekspozicijomis. Tačiau lankytojai negalėjo užeiti į laivagalį, kadangi didžioji dalis buitinių patalpų buvo neįrengtos.

Pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, visada buvo noras leisti lankytojams patirti, kad jie yra tikrame laive, todėl ėmėsi dvejus metus trukusio projekto „Marinistinio paveldo pritaikymas kultūros tinklaveikoje turizmo plėtrai“.

Projekto metu buvo sutvarkytos penkios patalpos: kambuzas, galjūnas, agregatinė, mašinų skyrius, dušinė, džiovykla, taip pat atlikti kiti būtinai darbai – denio, stiebų remontas, langų keitimas ir kt.

Užbaigus darbus, kuriuos atliko UAB „Klaipėdos laivų remontas“, kurti ekspoziciją ėmėsi muziejaus istorikas Dainius Elertas kartu su dizaineriu Ilja Klemencovu. Buvo siekiama per interjero elementus ir papildomus objektus atskleisti žvejybinio laivo kasdienybę.

Dabar suremontuotuose patalpose eksponuojami autentiški objektai arba tikslios jų kopijos, taip sukuriant to laiko atmosferą ir interjerą. Visą tai jungia bendras etiketažo ir informacinių nuorodų grafinis dizaino stilius. Ant laivo denio iš projekto lėšų įrengtas lauko sąlygoms atsparus TV ekranas, kuriame rodoma istorinė medžiaga.

Šiame išskirtiniame muziejaus objekte galima lankytis nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių