Quantcast

Detektyvas Klaipėdos rajone: dvokiantį skystį liejo į pakelę?

  • Teksto dydis:

Priekulės pakraštyje vietos gyventojas nustėro pamatęs, kaip žmogus į vandens pralaidą supylė kažkokį dvokiantį skystį. Įvykio liudininkas užfiksavo šio asmens automobilio valstybinius numerius, todėl kaltininkas greitai gali būti demaskuotas.

Pasklido aitri smarvė

Pirmadienį Priekulės gyventojas netoli buvusio miestelio paukštyno pamatė sustojusį baltą "Mercedes Benz" markės mikroautobusą.

Iš jo išlipęs vyras, nešinas dviem plastiko indais, nuskubėjo prie netoli kelio esančios vandens pralaidos.

Iš tolo šią situaciją stebėjęs vietos gyventojas suprato, kad šis žmogus daro kažką neteisėto. Suskubęs iš tolo filmuoti matomą vaizdą, jis per nemenką atstumą pajuto sklindančią į acetono tvaiką panašią smarvę.

Aplinkosaugininkai pastebėjo, kad kelerius pastaruosius metus gyventojai tapo ypač atidūs ir nepakantūs gamtos teršėjams.

Kai tik baltojo mikroautobuso vairuotojas pamatė, kad yra fiksuojamas telefono kamera, suskubo grįžti į mašiną ir atbuline eiga išvažiavo.

Priekuliškis nuskubėjo į tą vietą, kur ką tik nepažįstamasis išpylė kažkokį dvokiantį skystį. Vaizdas vertė įtarti, kad mersedeso vairuotojas atsikratė kažkokių chemikalų.

Šią situaciją matęs ir fiksavęs vyras paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir paprašė apie tai informuoti aplinkosaugininkus.

Įtarė įmonės žmones

Žinia greitai pasiekė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos rajono agentūrą.

Vyriausiasis specialistas Algimantas Pagojus pats lankėsi įvykio vietoje.

Aplinkosaugininkas pasakojo, kad kitoje kelio pusėje, buvusiame paukštyne, buvo įsikūrusi bendrovė, kuri surinkdavo iš laivų panaudotą vandenį, užterštą naftos produktais.

Nuo jos driekiasi paviršinių nuotekų išleistuvas ir už kelio vandenys iš jo patenka į nedidelę, apie pusmetrio pločio vandens pralaidą.

Dar anksčiau, pastebėjus šioje vietoje naftos produktų dėmes, pasirūpinta pralaidoje įrengti bonines užtvaras, kurios sulaiko riebias dėmes.

Aplinkosaugininkai dar anksčiau turėjo įtarimų, kad teršalai bėga iš minėtos teritorijos, ir surašė įmonei privalomus vykdyti nurodymus per du mėnesius atlikti teritorijoje pradinius geologinius tyrimus.

Gavus jų rezultatus bus sprendžiama, ar šioje vietoje reikėtų atlikti detalius tyrimus. Jeigu bus nustatyta, kad teritorija yra užteršta, įmonė privalės paruošti programą ir teikti ją geologijos tarnybai, detaliai nurodydama, kaip išvalys teritoriją.

Išklausę pranešimo aplinkosaugininkai iš pradžių spėliojo, kad įmonės darbuotojai, kaip ir buvo įpareigoti, ant naftos produktais užterštos vietos galėjo išpilti sorbentus – sugeriančias teršalus medžiagas.

Detektyvas tęsiasi

Antradienį A.Pagojus susisiekė su priekuliškiu, pranešusiu apie mersedesu atvažiavusį įtariamą teršėją. Papasakojęs, ką matė ir kokius kvapus pajuto, vyras parodė, kas ir kur atsitiko.

Trečiadienio vidurdienį iš išleistuvo paimti mėginiai, taip bus galima nustatyti, kokios medžiagos iš jo varva ir kuo užteršta pralaida.

Pats apžiūrėjęs įvykio vietą aplinkosaugininkas įsitikino, kad svarstymai apie sorbentus buvo klaida. Jam išpilta bjaurastis labiau priminė senus automobilio tepalus.

Kalbindamas įmonės vadovus specialistas sužinojo, kad pirmadienį joks šios įmonės darbuotojas nebuvo atvykęs į Priekulę.

Maža to, įmonės vadovai net spėliojo, kad teršalus išpylęs asmuo galėjo siekti tyčia, keršydamas, pakenkti bendrovei.

Įmonės atstovai žadėjo nedelsdami iš užtvertos pralaidos išsemti teršalus.

"Kitoje pralaidos pusėje, už boninės užtvaros, nėra jokių teršalų žymių. Tai reiškia, kad taršą pavyko sustabdyti", – tikino A.Pagojus.

A.Pagojus prašys kelių policijos pagalbos nustatant teršėją, jį gali pavykti nustatyti sužinojus, kam priklauso nurodytu valstybiniu numeriu pažymėtas baltas mikroautobusas.

Specialistas patikino nenurimsiąs, kol neišsiaiškins, kas, ką ir kodėl išpylė į aplinką.

Vietos gyventojai tikino iki šiol šioje vietoje jaučiantys aitrią smarvę.

Aplinkosaugininkai pastebėjo, kad kelerius pastaruosius metus gyventojai tapo ypač atidūs ir nepakantūs gamtos teršėjams.

Tačiau karantinas gerokai sumažino galimybę žmonėms judėti, tad nenuostabu, kad ir pranešimų apie piktybinę gamtos taršą yra sumažėję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonai,

Zenonai, portretas
maladiec, gaudyk teršėjus ir toliau. Gamta padėkos už rūpestį.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Tepalus garažiniai remontininkai sudegina specialiais tepalo degintuvais. Tipo apšildo patalpas , bet aplinkinių žmonių sveikatos sąskaita. Ne visi , bet gamtosaugininkai tingi ir nepaslenka ,patikrinti, kiek kas pridavęs antrinių tepalų. O tą dokumentaliai ataskaitėles turėtų kažkam teikti, kol pakils sąmoningumas ir supratimas ką galima ir ko negalima.

Tika

Tika portretas
koks tikslas skelbti po fakto. Jo niekas nepagavo. Pasakys, kad išpylė vandenį iš talpų ir viskas, kurio nebeprireikė. Reikia pagauti vietoje su įkalčiais, tik tada bus nusikaltimas, o dabar tik neįrodomi sapaliojimai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių