Quantcast

Dėmesio: Klaipėdoje keičiasi autobusų maršrutai ir tvarkaraščiai

Ruduo atneša pokyčių ir viešajam transportui. Nuo rugsėjo įvedamos autobusų maršrutų ir tvarkaraščių permainos, tačiau specialistai jų įprastomis sezoninėmis nelaiko – pandemija vis dar nesugrąžina tiek viešojo transporto keleivių, kiek jų buvo iki Lietuvą pasiekiant virusui.

Pokyčiai – neįprasti

Nuo rugsėjo tradiciškai keičiantis populiariausioms kelionių mieste kryptims koreguojami autobusų maršrutai ir tvarkaraščiai.

Skelbiama, kad rečiau bus važiuojama prie jūros, dažniau – kryptimis, susijusiomis su darbu ir mokymusi.

"Nedrįstame sakyti, kad pokyčiai yra įprasti. Bus kitaip nei vasarą, nes prasideda šaltasis mokslo metų periodas, bet kad jis būtų kaip įprastas rudens, negalime sakyti", – nurodė viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pareigas laikinai einantis Andrius Samuilovas.

Teigiama, kad autobusai kursuos šiek tiek rečiau nei, pavyzdžiui, praėjusį rudenį, mat numatoma sulaukti mažiau keleivių.

"Manome, kad gali būti 10–15 proc. mažesnis srautas, nei šiaip būdavo rudenį, pavasarį", – dėstė pašnekovas.

Laukia mažiau keleivių

Tokias išvadas viešojo transporto sektoriaus atstovus verčia daryti keletas priežasčių. Viena jų, anot įstaigos laikinojo vadovo, yra tai, kad aukštosios mokyklos darbą pradėti ketina ne nuo rugsėjo 1 d., o nuo mėnesio vidurio.

Be to, kai kurios aukštosios, profesinės mokyklos ne tik svarsto, bet jau ir numato, kad teorinės paskaitos gali būti vykdomos nuotoliniu būdu.

Pašnekovo teigimu, kai kurios pagrindinės mokyklos mokinių srautus ketina atskirti pagal pamokų tvarkaraščius.

"Jaučiame, kad dalis žmonių, kurie per karantiną pradėjo dirbti nuotoliniu būdu, taip ir dirbs. Galima įtarti, kad jie galbūt ir judės, bet tikrai ne kiekvieną dieną, kaip buvo iki šio viruso", – pastebėjo A. Samuilovas.

Jis taip pat sakė, kad kai kurie keleiviai renkasi keisti kelionių įpročius dar ir dėl baimės užsikrėsti koronavirusu, mat viešasis transportas yra priskiriamas prie rizikingų sričių.

Taigi, nors ir prasideda nauji mokslo metai, senieji keleivių srautai į autobusus kol kas, prognozuojama, negrįš.

Liepa įpūtė optimizmo

Tiesa, jeigu įsibėgėjus rugsėjui paaiškės, kad žmonės viešuoju transportu vis dėlto keliauja aktyviau, nei buvo tikėtasi, žadama imtis veiksmų tobulinti situaciją.

"Liepos mėnuo mums buvo įpūtęs optimizmo – savaitgaliai visą vasarą buvo tokie patys arba geresni nei praėjusią vasarą. Tačiau darbo dienomis liepą neturėjome 11 proc. keleivių nuo įprasto liepos srauto, o rugpjūtį – 17 proc. Dėl tokio kritimo žemyn labai atsargiai prognozuojame rugsėjį, be didesnio optimizmo", – paaiškino A. Samuilovas.

Neatmetama, kad dalį žmonių rugpjūtį rinktis viešąjį transportą galėjo išgąsdinti augantis susirgimų skaičius ir vėl įvestas reikalavimas dėvėti apsaugines kaukes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Staigmena

Staigmena portretas
Buvo ryte, kai vos nepavelavau į darbą. Tokią informaciją reikia pranešti prieš kelias dienas.

Kokie dar ,,pokyčiai"

Kokie dar ,,pokyčiai" portretas
Dabar skaičiau šį straipsnį vien dėl to, nes sužinojau, kad netoli namų buvo panaikinta stotelė. Kaip šitaip galima...Galvojau, kad bent konkretesnės info internete surasiu, bet vis dėlto žmonėms nėra paaiškinama ar bent iš anksto informuojama, kur keisis maršrutai, ką jau kalbėti apie stotelės pašalinimą... Absurdas, ne kitaip!

Tai galėjot

Tai galėjot  portretas
keletą numerių ir įvardinti. Kur sutrumpinamas maršrutas kur pailginamas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių