Quantcast

Dėl vietos mokykloje – skundai

Prasidėjus būsimų pirmokų priėmimui į mokyklas bei jau besimokančių moksleivių migracijai į kitas ugdymo įstaigas, Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyrius sulaukia skundų tiek raštu, tiek žodžiu. Esą kai kurie tėvai, siekdami vietos savo vaikui norimoje mokykloje, elgiasi nesąžiningai.

Ir priėmė, ir nepriėmė?

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, kad savaitės viduryje pradėjusi veikti mokinių priėmimo į mokyklas informacinė sistema pradžioje buvo ne be trikdžių.

„Pradžioje sutriko toks modulis, kai tėvams buvo išsiųstas pranešimas, kad jų vaikas nepriimtas į norimą mokyklą. Bet modulyje nebuvo įskaičiuotos papildomai ten atidaromos klasės. Iš pradžių buvo atsiųstas pranešimas tėvams, kad vaikas į mokyklą nepriimtas, o paskui jau jie gavo patvirtinimus, kad priėmė. Šie atvejai fiksuoti kai kuriose miesto mokyklose, kur paskui mes radome galimybę formuoti papildomas klases, tuo pradžiugindami tėvus. O šiaip elektroninė sistema veikia sklandžiai“, – tikino L. Prižgintienė.

Elektroninė vaikų priėmimo į mokyklas sistema veikia jau ne pirmus metus, tačiau ir šiemet buvo atvejų, kai iš trijų pasirinktų mokyklų vaikui nė vienoje neliko vietos.

Komisija spręs, ar dėl neteisingai pateiktų duomenų pašalinti į mokyklą priimtą mokinį.

„Jei vaikas nepateko nė į vieną iš trijų pasirinktų mokyklų, mūsų specialistai, matydami, kur arčiausiai prie jo namų esančioje mokykloje yra vietų, ten ir siūlo. Tėvai turi teisę atsisakyti tų pasiūlymų, tačiau užtikrinu, kad nė vienas vaikas be mokyklos neliks“, – teigė L. Prižgintienė.

Laima Prižgintienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Gali išbraukti iš sąrašų

Švietimo skyriaus vedėja pripažino, kad yra sulaukta keleto skundų, kad vaikas nepateko į norimą mokyklą.

Esą buvo vienas skundas, kuris pasiekė net merą, bet galiausiai paaiškėjo, kad vaikas pateko į papildomą klasę.

Yra dar vienas skundas, kad dėl neteisingai nurodyto adreso vaikas pateko į mokyklą, į kurią pagal gyvenamąją vietą jis neturėjo patekti.

„Žodžiu buvo skundžiamasi, kad vieno klaipėdiečio vaikas į norimą mokyklą nepateko, bet tikrai esą į ją priimtas vaikas, gyvenantis Klaipėdos rajone. Tokiu atveju reikia kreiptis į konkrečią mokyklą, kuri patikrins visus duomenis, ir komisija spręs, ar dėl neteisingai pateiktų duomenų pašalinti į mokyklą priimtą mokinį, nes mes tokią teisę turime“, – kalbėjo L. Prižgintienė.

Duomenis tikrina įstaigos

Per priėmimo į mokyklas laikotarpį Klaipėdoje paprastai pateikiama iki 4 tūkst. prašymų.

Mokyklos tikrina moksleivio duomenis, jei kyla įtarimų, ar jie teisingi.

„Tokie patikrinimai vyksta ir jų buvo gana nemažai, ypač jei deklaruota gyvenamoji vieta neseniai buvo pakeista. Ir jeigu mes gauname signalą, tokius atvejus iš karto tikriname“, – tvirtino L. Prižgintienė.

Į mokyklas priimtų vaikų dokumentai įstaigoms turi būti pateikti per 10 kalendorinių dienų.


Šiame straipsnyje: priėmimas į mokykląugdymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Kas atsakys uz tai, kad kai pradejo eiti dukra i mokykla, as tapau invalide. Valdzia atsakys uz mano sveikata?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių