Quantcast

Dėl technikos gedimo – sumaištis

Miesto tarybos posėdžio pradžioje neišvengta sumaišties. Pastaroji kilo, nes neveikė savivaldybės internetinė svetainė. Tarybos nariai negalėjo matyti posėdžio medžiagos. Prisiminti laikai, kai kompiuteriai buvo egzotika.

Problemos nuo ankstaus ryto

Klaipėdos savivaldybės internetinės svetainės darbas sutriko ketvirtadienio rytą. Vartotojams nebuvo įmanoma jos atsidaryti. Tinklapis neveikė, ir prasidėjus miesto tarybos posėdžiui.

„Kaip reikės dirbti? Internetinė svetainė neveikia, nematome posėdžio medžiagos. Tik užrašas „big eror“. Juk mes medžių nekertame ir neatsispausdiname visos posėdžio medžiagos. Dirbame online virtualioje erdvėje“, – klausė tarybos narė Nina Puteikienė.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas savivaldybės administracijos paprašė paaiškinti, kas vyksta.

„Tarybos nariai neturi galimybės naudotis posėdžio medžiaga. Tai rimtas iššūkis. Ar nereikės nukelti posėdžio laiko?“, – klausė meras.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tvirtino, kad problema žinoma ir šalinama. Kad neina įeiti į svetainę, pastebėta anksti ryte.

„Tai ji pradeda veikti, tai vėl dingsta. IT specialistai aiškino, kad stringa serverio darbas. Problemą sprendžiama. Tikiuosi, kad, kol bus pristatyta Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės renginių programa, viskas bus sutvarkyta“, – tvirtino direktorius.

Išdalino popierines darbotvarkes

V.Grubliauskas tvirtino, kad po pristatymo, jei problema nebus pašalinta, reikės apsispręsti, ką daryti toliau.

„Turėsiu kalbėti tiek, kol pradės veikti internetinė svetainė“, – šmaikštavo viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

„Taip galima ir naujų metų sulaukti“, – tvirtino meras.

Po programos pristatymo S.Budinas tarybos nariams dalijo atspausdintas posėdžio darbotvarkes.

„Taip bus lengviau susigaudyti tarp klausimų. Paprašiau, kad sprendimų projektus atsiųstų į elektroninius paštus. Jei reikės, galėsite pasižiūrėti“, – tarybos narius informavo direktorius.

Kai kurie tarybos nariai sunerimo, kad dėl per didelės informacijos kiekio gali „užlūžti“ ir paštai.

„Siūlau dirbti. Pirmas klausimas – miesto strateginis planas – apsvarstytas visuose komitetuose, frakcijose. Tokių klausimų šioje darbotvarkėje daug. Tad problemų jokių nėra. Net be popierinio varianto galime sėkmingai priimti sprendimus“, – tvirtino tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Dirbo ir be kompiuterių

V.Plečkaitis prisiminė, kad pirmosios kadencijos taryba, kurioje dirbo Judita Simonavičiūtė, Rimantas Taraškevičius, Vytautas Lupeika, net nežinojo, kad yra kompiuteris, „xerox-as“ ir kitos technologijos, o svarstė po 100–200 klausimų.

„Niekas popierių nekopijavo, tačiau jie sėkmingai vienoje iš sesijų apmokestino prekybą saulėgrąžomis Senajame turguje. Siūlau dirbti ir netempti gumos“, – tvirtino V.Plečkaitis.

Po šio pasisakymo, prabėgus beveik valandai nuo posėdžio pradžios, savivaldybės internetinė svetainė vėl pradėjo funkcionuoti.

„Dabar toks metas, kai daug kas daug ką vienas kitam gali atleisti. Prašau būti atlaidesniems. Technika ir lūžta“, – tvirtino S.Budinas.

Klaipėdos savivaldybei ne pirmą kartą kyla rūpesčių dėl internetinės svetainės. Kelis mėnesius iš eilės nebuvo transliuojami tiesiogiai miesto tarybos posėdžiai. Ši problema išspręsta prieš mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sukčių ekonomija

sukčių ekonomija portretas
Kai už svetainę liberalai milijonus praplovė tai dabar patys vargsta...

zasma

zasma portretas
Ka ten elektronika, jei vienintelis mieste viesasis tualetas, prie "konservatorijos", ryja centus, o durys neatsidaro... Jei tualetai neveikiantys, tai nors informuokite zmones, o ne atiminekite is ju pinigus... Betvarke!

Amžinas vargas

Amžinas vargas portretas
su ta savivaldybės elektronika.tai ,,pasikabina", tai ,,išmeta" iš posėdžio transliacijos von, tai iš viso neįsijungia.Tikriausiai reikės pradėt lankyti posdžius, nes jau nervai nelaiko.Kaip paskui žmogelis gal ką žinot?Korespondentai taigi debatų neaprašo, kas kaip gieda neįgarsina..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių