Quantcast

Dėl taršos uostamiestyje aplinkosaugininkai pradės neplaninį „Klaipėdos pieno“ patikrinimą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos aplinkosaugininkai pradės „Klaipėdos pieno“ neplaninį patikrinimą po to, kai antradienio vakarą Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos pareigūnai gavo pranešimą apie taršą Klaipėdoje, ties Nemuno g. 8A krantine. Tarša buvo sustabdyta.

Apie pastebėtus teršalus Pranešimų priėmimo tarnyba buvo informuota apie 22 val. Nedelsdami į įvykio vietą nuvykę budintys Klaipėdos valdybos pareigūnai ties bendrovės „Klaipėdos vanduo“ paviršinių nuotekų išleistuvu užfiksavo pilkšvos spalvos teršalų srovę.

Kilus įtarimų, kad per paviršinių nuotekų tinklus gali būti išleidžiamos gamybinės nuotekos, į įvykio vietą iškviesti bendrovės „Klaipėdos vanduo“ avarinės tarnybos darbuotojai ir įpareigoti nedelsiant sustabdyti taršą.

Atvykę Aplinkos apsaugos agentūros Aplinkos tyrimų departamento specialistai paėmė mėginius laboratoriniams tyrimams.

Kaip teigiama Aplinkos apsaugos departamento pranešime, jau gerokai po vidurnakčio bendrovės „Klaipėdos vanduo“ avarinės tarnybos specialistai pareigūnus informavo nustatę, kad į jų eksploatuojamus paviršinių nuotekų tinklus balkšvos nuotekos bėga iš bendrovės „Klaipėdos pienas“. Budintiems pareigūnams su laboratorijos specialistais atvykus į bendrovės teritoriją, teršalai jau buvo sustabdyti.

Įmonė aplinkosaugininkus informavo apie vykdytus nuotekų vamzdynų būklės diagnostinius darbus, kuriuos atliekant galėjo būti pažeistas sandarumas ir buitinės-gamybinės nuotekos pateko į paviršinių nuotekų tinklus.

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo neplaninį įmonės patikrinimą dėl nuotekų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų laikymosi. Taip pat laukiama laboratorinių tyrimų rezultatų, po kurių paaiškės, kokios poveikio priemonės bus taikomos, sakoma AAD pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taspats

Taspats portretas
Gerai, kad prieš kelias dienas pranešėt, kas galimas kaltininkas... Dabar po patikrinimo paaiškės, kad Klaipėdos pienas nekaltas

Tai ką?

Tai ką? portretas
Visai nusivarėm verslininkėliai kad gaudo visus iš eilės ir pagauna?Kur jūsų išgirtasis ūkiškumas ir verslo garbė?

Keista

Keista portretas
Labai čia jau bėga iš visų įmonių ššš....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių