Quantcast

Dėl sudėtingo kelio į Rusnę kenčia šios salos turizmas

Rusnės salos turizmas šią vasarą kenčia: dėl vykstančių kelio sankasos tvirtinimo darbų salą pasiekti reikia aplinkkeliais, todėl, pasak bendruomenės atstovų, dalis poilsiautojų varginančiai kelionei nesiryžta.

„Kas yra susiplanavęs, tie važiuoja, kas gali pas kažką pasirinkti kitokią alternatyvą, tie nevažiuoja“, – BNS sakė Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

Tačiau tiek ji, tiek darbus vykdančios „Tilstos“ atstovas teigia, jog šią vasarą rusniškiams teks tiesiog pakentėti, nes kitų alternatyvų nėra.

„Jeigu mes norime turėti kokybišką kelią ir jau turime estakadą, mums tiesiog reikia pakentėti“, – sakė D. Drobnienė.

Uždarius estakadą, rusniškiai ir jų svečiai turi dvi alternatyvas: važiuoti oficialiu aplinkkeliu, tačiau juo pasiekti Rusnę nuo Šilutės trunka 20 kilometrų. Kitas variantas – rinktis vietinės reikšmės keliuką. Šis nepritaikytas tokiam automobilių srautui, jo pagrindas minkštas, todėl, nors kelionė trumpesnė, bet keliuko būklė – ypač bloga: jis dulka, o greideriuoti jį tenka kas kelias dienas.

„90 procentų renkasi, kad ir blogą labai, bet trumpąjį aplinkkelį, jame susidaro duobės, vasara, karšta – susidaro dulkės... Taip ir gyvename“, – sakė Rusnės seniūnė.

Rusnės seniūnijos bendruomenės „Rusnės Sala“ pirmininkas Saulius Bukantas sako nerimaujantis dėl Rusnėje įsikūrusio verslo.

„Nežinau, kaip žmonėms reikės išgyventi per šią vasarą“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkas.

Pasak jo, nemažai žmonių, planuojančių apsilankyti Rusnėje, dabar pirma skambina ir klausia, ar bus kaip patogiai atvykti, o informacija, jog į Rusnę patekti sudėtinga, vėliau sklinda iš lūpų į lūpas.

Šį savaitgalį Rusnėje turėtų vykti muzikos festivalis, todėl S. Bukantas nerimauja, jog svečiams bus sunku jį pasiekti.

Darbus vykdančios bendrovės „Tilsta“ direktoriaus pavaduotojas Eduardas Grinaveckas BNS sakė, kad šį savaitgalį lankytojams bus atverta dalis rekonstruojamo kelio.

„Pačioje pradžioje ruožo technologiškai praleisti eismo yra neįmanoma, nes kelias turi būti nukastas visu pločiu, kas šiai dienai yra padaryta. Su organizatoriais mes bendradarbiavome ir rengėme jiems informaciją dėl galimų apylankų. Per pačią estakadą visi šventės dalyviai, svečiai, galės pravažiuoti savaitgalį. Tiesiog jie negalės atvažiavę nuo Šilutės pravažiuoti tiesiai esamu keliu“, – sakė „Tilstos“ atstovas.

Vis dėlto sudaryti rusniškiams tokios galimybės visą laiką nepavyks, nes darbus bendrovė vykdo ir savaitgaliais.

„Savaitgaliais mes planuojame dirbti, tik šį savaitgalį, kada šventė, mes nedirbsime. Darbų apimtys yra labai didelės, o darbų grafikas yra priklausomas nuo oro temperatūrų ir nuo technologijos. Mes galime dirbti ir iki vėlaus vakaro“, – sakė E. Grinaveckas.

Kelias Šilutė–Rusnė vienintelis veda į Rusnės salą ir per kasmetinius potvynius yra užliejamas bei taip sutrikdo vietos susisiekimą.

Dėl šios priežasties čia buvo pastatyta estakada, ji atidaryta gegužės 15 dieną.

Tačiau paaiškėjo, jog būtina atlikti sankasos stiprinimo darbus, nes po keliu yra durpių sluoksnis.

Tai darbus pabrangino nuo maždaug 10 iki 17 mln. eurų.

Atliekant sankasos tvirtinimo darbus, kelias buvo vėl uždarytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

durniu

durniu portretas
/laivas/......

Povilas

Povilas portretas
Kažkokia šizofrenija: potvynis - blogai, ne potvynis - taip pat blogai. Gal paskelbti moratoriumą, ir daugiau neminėti švento Rusnės vardo. Estaakados ir Drobnienės - neminėti taip pat
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių