Quantcast

Dėl sankryžos – į ministeriją

Prieš dvejus metus pradėtas vienas ambicingiausių projektų uostamiestyje – Baltijos prospekto, Šilutės bei Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcija – juda pagal grafiką. Tačiau darbų tempai tokie dideli, kad baiminamasi dėl finansavimo vėlavimo.

Būtent todėl Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vyko į Susisiekimo ministeriją, kaip pats teigė, pasikeisti informacija dėl žiedinės sankryžos rekonstrukcijos reikalų.

Estakados rekonstrukcijos projekto rangovas bendrovė "Kauno tiltai" yra įsipareigojęs darbus už beveik 30,5 mln. eurų atlikti per 30 mėnesių.

Projektą planuojama baigti 2023 m. pirmąjį pusmetį.

Iš viso šiais metais numatyta atlikti darbų už 14 mln. eurų.

"Noriu pasikonsultuoti, kaip vyksta finansavimo užtikrinimas dėl Baltijos prospekto žiedinės sankryžos. Perspektyva dėl lėšų skyrimo tarsi yra, bet konkrečių sprendimų – ne. Susisiekimo ir Finansų ministerijos ne visai susikalba. Kaip suprantu, tie patys procesai skirtingai interpretuojami. Ir ramybės nėra, kol nėra galutinio sprendimo, o dabar pats laikas kalbėti apie tai, kol kitų metų valstybės biudžetas nagrinėjimo stadijoje", – teigė V.Grubliauskas.

Meras atkreipė dėmesį, kad itin svarbu, jog šiam objektui pinigų būtų tiek, kiek jų reikia, nes darbai vyksta labai sparčiai.

"Tai visi mato ir labai nesinorėtų, kad tas tempas sulėtėtų dėl to, jog negebame užtikrinti deramo finansavimo. Tų pinigų ne tai kad trūksta, bet jų panaudojimas yra greitesnis, nei buvo planuojama, kadangi darbai vyksta labai sparčiai. Galiausiai mums aktualu, kad objektas būtų toks, kokio reikia Klaipėdai ir Lietuvai, todėl būtina laikyti ranką ant pulso", – kalbėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaikai

Šaikai portretas
Jaku "jabala" kitaip nepavadinsi yra baigta. Kelias i Palanga ir link Nerengos dirba puikiausiai. Dabar kad važiojant iš Subinavos i Neringa ir nesimalti žiede pastatyta estakada. Viskas žmoniu gerovei:) O čiabuviai kaip sukosi ratu taip ir suksis:)

Sviesoforas

Sviesoforas portretas
Kiek ilgai mieste, del uzsitesusiu remonto darbu, keliuose bus nesaugu vaziuoti?

Antanas

Antanas portretas
Jaku ziedas viskas yra baigtas o jei daryt kazka tai reikia nugiaut ir tada kazka gales padaryt nes mokslo guzai prisidirbe yra
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių