Quantcast

Dėl politiko A. Kaveckio elgesio pradėjo tyrimą

Uostamiesčio etikos komisijos nariai aiškinsis, ar politikas Aidas Kaveckis nepažeidė etikos. Komisiją pasiekė jau antras skundas dėl politiko elgesio. Šįkart miesto etikos sargai, kitaip nei gavus pirmąjį raštą ta pačia tema kiek anksčiau, įžvelgė pagrindo pradėti tyrimą.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdyje ir vėl minėtas tarybos narys Aidas Kaveckis.

Jau kiek anksčiau komisijos nariai sprendė ar pradėti tyrimą dėl miesto finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko A.Kaveckio ir uostamiesčio vicemero Arūno Barbšio elgesio vieno komiteto posėdžių metu.

Tąkart Etikos komisija buvo gavusi Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko pavedimą, suformuluotą politikės Alinos Velykienės prašymu įvertinti politikų elgesį svarstant viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ praėjusių metų veiklos ataskaitą.

Tuomet nuspręsta tyrimo dėl politikų elgesio nepradėti, nes nematė jam pagrindo.

„Mes vis dėlto priėjome išvados, kad nepradedame tyrimo ir teikiame tą sprendimą vertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisijai (VTEK)“, – teigė komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis.

Dėl posėdžio metu susiklosčiusios situacijos sulaukta ir dar vieno skundo. A.Kaveckio elgesį svarstyti prašė bendrovės „Audito gairės“ vadovė Loreta Rupeikienė.

Šią savaitę posėdžiavę miesto etikos komisijos nariai, įvertinę auditorės pateiktą skundą, tyrimą dėl politiko elgesio nusprendė pradėti. Todėl komisijos nariams teks rinktis į kitą posėdį, į kurį ketinama pakviesti tiek skundo autorę, tiek skundžiamą politiką, tiek teisininką.

Tiesa, kai kurie Etikos komisijos nariai akcentavo, jog politikas dėl savo elgesio ar galbūt netinkamo tono jau yra viešai atsiprašęs, tad galbūt rinktis į dar vieną posėdį nebūtina ir sprendimą galima priimti iškart.

Tačiau pagal nustatytas procedūras, pradėjus tyrimą turi būti suteikiama teisė pasisakyti, o ar pasinaudoti ja – sprendžia patys proceso dalyviai.

„VTEK daro taip pat. Kai pradedamas tyrimas, informuoja pareiškėją, atsakovą ir tada vyksta sprendimas. Aš jau buvau gal dešimt kartų VTEK, tai žinau, kaip vyksta. Tokia yra procedūra“, – kolegoms aiškino komisijos ir miesto tarybos narys Artūras Razbadauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uk

uk portretas
kaveckis senas aferistas su savo 9kl isilavinimu ,tik afioras tesugeba sukti..nejuokinkit politikai

Ką jūs čia pezat

Ką jūs čia pezat portretas
Runkeliai kometaruose kažką rašo ir patys nesupranta ką. Kaveckį reik meru rinkt į merus ir viskas. Jei norit miestui gero, reik griežto vadovo, kuris žino,kas yra verslas ir kaip jis tvarkomas. Čia rašo tie, kurie sėdi ant valdiškų etatų, krapšto užpakalį ir nieko neveikia dykai duoną kasdien ėsdami. Tokiems kiekviena permaina yra kaip vinis į karstą, nes jie pripratę parazituot ant valdiškų pinigų, gert kavą ir nieko neveikt. Čia reikia naujos, verslo, logikos ir griežtumo. Tik taip Klaipėdoje bus rezultatų.

...

... portretas
Taip ir neaišku už kokią tiesą tie 'nusipelnę' įsižeidė. :s
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių