Quantcast

Dėl nevalytų Klaipėdos gatvių – baudos

Nors oro taršai mažinti rengiamos įvairios konferencijos, pasigendama realių veiksmų. Dalis miesto gatvių ir šaligatvių toliau skendi dulkėse ir purve. Už prastai organizuojamą darbą pasipylė baudos.

Stinga švaros

"Klaipėdos" skaitytojai jau kurį laiką piktinasi suprastėjusia gatvių priežiūra.

Esą didžiąją miesto dalį dengia storas dulkių sluoksnis.

"Gyvenu Šilutės plente. Visa teritorija skęsta dulkėse. Neretai pravažiavus sunkiasvoriams automobiliams dulkių debesys gniaužia kvapą. Dieną langų atidaryti neįmanoma. Kodėl po žiemos nevalomos gatvės ir šaligatviai? Ar taip sprendžiama oro taršos problema Klaipėdoje?" – klausė pasipiktinusi dienraščio skaitytoja.

Anot klaipėdiečių, tokia pat problema įsivyravo ir Rūtų, Naikupės, S.Dariaus ir S.Girėno, Sportininkų ir kitose gatvėse.

"Rūtų gatvėje važiuojamosios dalies kelkraščiai nešluoti jau trečias mėnuo", – pranešė gyventojas.

Bauda – per 4 tūkst. eurų

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Nachčiunovos, šiaurinėje miesto dalyje nusidriekusios gatvės jau beveik nuvalytos.

Gatves valyti pradėta jau vasaros sezono grafiku.

Visgi gatvės sklandžiai valomos ne visame mieste.

Pasak I.Nachčiunovos, valymo darbai pietinėje miesto dalyje kurį laiką strigo.

Pietinėje miesto dalyje gatves įsipareigojusi valyti bendrovė "Žemkasa".

"Iškilo nesklandumų dėl rangovo, kuris atsakingas už gatvių valymą pietinėje miesto dalyje, įsipareigojimų vykdymo. Tačiau dabar valoma intensyviai, dauguma pagrindinių gatvių nušluotos. Teritoriją jau išvyko apžiūrėti specialistai. Pažanga yra tikrai matoma", – tikino I.Nachčiunova.

Bendrovei praeitą savaitę skirta 4,2 tūkst. eurų bauda už gatvių nevalymą.

"Kažkam reikia "piaro"

Pasak bendrovės "Žemkasa" direktoriaus Evaldo Aukštuolio, bendrovės prižiūrimos miesto gatvės valomos nuolat, tačiau darbams esą trukdo užsitęsę rekonstrukcijos darbai.

"Gatves valome kaip įprastai, tiesiog kai kurie probleminiai projektai mieste vystomi ilgą laiką. Pavyzdžiui, Šilutės plente vyksta vandentiekio kolektoriaus rekonstrukcija. Iš šios statybvietės į pietinę miesto dalį, beveik iki pat Baltijos prospekto žiedinės sankryžos, nešamas gruntas, dulkės, šiukšlės. Didelė dalis gatvių jau apšluota. Valome nuolat", – teigė bendrovės direktorius.

Pasak E.Aukštuolio, miesto savivaldybei įsigijus naujų, šiuolaikinių  valymo mašinų, bendrovėms investuoti į naują techniką pasidarė nuostolinga.

Bendrovei skirtą nuobaudą direktorius vertina prieštaringai.

Mūsų laikais ūkio reikalai ir politika yra nesuderinami. Kažkam reikia "piaro", parodyti, kad dirba.

"Mūsų laikais ūkio reikalai ir politika yra nesuderinami. Kažkam reikia "piaro", parodyti, kad dirba. Mes siekiame ieškoti kompromiso, gerinti gatvių valymą mieste, o ne politikuoti. Technika kad ir geležinė, tačiau susidėvi, kartais tenka ją remontuoti. Vis dėlto į tai savivaldybės atstovai linkę reaguoti itin skaudžiai ir principingai, tad skiria baudas", – kalbėjo E.Aukštuolis.

Valo kasdien

Šaligatvius visame mieste valo bendrovė "Klaipėdos želdiniai".

Pasak bendrovės direktoriaus Gedimino Valašino, pirmiausia suskubta nuvalyti miesto centre, gyvenamuosiuose rajonuose esančius šaligatvius ir kelkraščius.

Surinktos dulkės ir šiukšlės surenkamos į konteinerius ir vežamos į sąvartynus.

Šaligatvius kasdien valo kelios valymo mašinos.

Pasak G.Valašino, mašinos dirba po aštuonias ir daugiau valandų.

Anot direktoriaus, kai kurios miesto teritorijos reikalauja daugiau priežiūros.

"Daugiausia dulkių ant šaligatvių kaupiasi prie statybviečių, pavyzdžiui, Šilutės plente, Mokyklos gatvėje, kur dulkės patenka nuo kelio. Per žiemą buvo išbarstyta daugybė tonų smėlio ir druskos mišinio, tad reikia viską sušluoti", – pabrėžė G.Valašinas.


Šiame straipsnyje: gatvių valymasŽemkasagatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
"Saraga" ir YRA "saraga",net nebeimituoja, tyciojasi.Ir ka?

Pensininkė.

Pensininkė. portretas
Puikiai šluoja traktoriukai.Važiuoja šaligatviais dideliu greičiu ir šluoja viską ant žolynų.Blogai valoma Klaipėdoje, šaligatviai visau apžėlę.

Klaipėda

Klaipėda portretas
Kaip suprantu valymo imones nusiteikusios darbus uzbaigti iki rudens, bet man kazkaip norisi, kad darbai butu atliekami per savaite
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių