Quantcast

Dėl nevalytų gatvių Klaipėdoje – tiesiogiai į kelininkus

Po Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus nurodymo gyventojams skundus dėl nevalytų gatvių adresuoti kelininkams vienas rangovų grasina advokatais.

Skirtingos reakcijos

Savivaldybė skelbia, kad nuo šiol dėl nevalytų miesto gatvių klaipėdiečiai gali kreiptis tiesiai į rangovus, atsakingus už gatvių priežiūrą.

Tinklalapyje skelbiami bendrovių „Ecoservice Klaipėda“ ir „Vakarų švara“ vadovų mobiliųjų telefonų numeriai.

O tai ypač papiktino bendrovės „Ecoservice Klaipėda“ regiono teritorijų priežiūros vadovą Giedrių Mikutį.

„Dar konsultuosiuosi su teisininkais, ar jie gali šitaip, net neatsiklausę, skelbti? Duoda gyventojams tiesiogiai direktorių, vadovų mobiliųjų telefonų numerius. Nežinau, ar taip turėtų būti“, – piktinosi G.Mikutis.

Bendrovės „Vakarų švara“ vadovas Gedeminas Bagočius priešingai – džiaugiasi savivaldybės sprendimu. Jis įsitikinęs, kad, turėdami asmeninį kontaktą, klaipėdiečiai išvengs biurokratijos ir „sugedusio telefono“ efekto.

„Nebebus informacijos „per dešimt ausų“. Kai bus problemų, žmonės kreipsis tiesiogiai, ir viską spręsime vietoje“, – tikino G.Bagočius.

Skundų nesulaukė

Kiek naudos iš gatves valančių bendrovių vadovų kontaktų klaipėdiečiams – kol kas sunku pasakyti.

Nors savaitgalį ir pasnigo, skundų tiek G.Bagočius, tiek G.Mikutis tikino negavę.

„Sulaukėme vos vieno skambučio – dėl ruožo, kurio nėra mūsų sąrašuose. Tad realiai – nė vieno“ – užtikrino šiaurinės Klaipėdos pusės gatves valančios bendrovės „Ecoservice Klaipėda“ atstovas G.Mikutis.

Jis paaiškino, kad skųstasi dėl sunkiai įveikiamos Panevėžio gatvės dalies.

„Ten, kur pastatyti nauji namai, yra tokia įkalnė, bet pagal sutartį ji mums nebuvo priskirta“, – patikslino G.Mikutis.

Už pietinės miesto dalies gatves atsakingos bendrovės „Vakarų švara“ vadovas sakė taip pat nesulaukęs piktų miestiečių skambučių.

„Tik vienas žmogus paprašė mašiną iš kiemo ištraukti. Šiaip kiemų mes nevalome. Bet pro šalį važiavo traktorius ir ištraukė“, – prisiminė G.Bagočius.

Pusnyse – visą žiemą

Tačiau savivaldybės tinklalapyje apstu miestiečių pranešimų apie nevalytas gatves.

Skųstasi, kad Jotvingių, Žemaičių, Verpėjų ir Slyvų gatvėse sniegas taip susispaudęs, kad virto ledu.

Klaipėdiečiai piktinosi, kad pėsčiųjų takas tarp Rumpiškės gatvės 29 ir 31 namų pusnyse skendi visą žiemą.

Kiti guodėsi, kad nei kastuvo, nei smėlio su druska šią žiemą dar nematė šaligatvis, besidriekiantis ties Kareivinių gatvės 4-uoju namu.

Viešosios tvarkos skyriui taip pat perduotas skundas dėl apledėjusios ir nevalytos gatvelės aplink Klaipėdos areną bei baseiną.

Klaipėdiečiai pastebėjo ir prastai nuvalytas „Lakštučių“ bei „Antrosios Perkėlos“ autobusų stoteles.

Tiek miesto šaligatvius, tiek gatves valančioms įmonėms šiemet jau skirtos tūkstantinės baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
vietoj rangovu as kelciau kainas klaipedos savivaldybei, du metus praktiskai ziemos nebuvo, visi aprimo, laimejo konkursus uz CENTUS, o dabar valo gatves laimeje konkursus uz centus, blyn gi zinote kad valdzia babkiu turi, kelkite kainas, ir valykite tas gatves kad ir buvo nuvalytos, nejaugi nenorite tu babkiu daugiau is valdzios?...

Ramus

Ramus portretas
Bet Jurininku prospektu siandien tai vale, net ko gero 6 masinos kruvoj. Va cia tai darbas gerai padarytas. Teko is paskos vilktis, bet neturiu priekaistu - svarbu gerai daro.

Anonimas

Anonimas portretas
Nėr lygių Šakalienės skyriui. Dar neteko girdėti tokio biurokratų užkalimo. Žodžiu, miestiečiai, savivaldybė dėjo ant visų jūsų. Svarbu gauti atlyginimus ir išsimokėti kalėdines premijas, o jūs kaip norite.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių