Quantcast

Dėl nepjautos žolės – būgštavimai

Klaipėdiečiai stebisi, jog, išėjus pasivaikščioti į parkus ar kitas žaliąsias erdves, kai kur tenka bristi per išstypusią žolę. Anot gyventojų, tokių vietų Klaipėdoje ne viena. Žmonės nuogąstauja, kad aukštoje žolėje veisiasi daugybė erkių, platinančių pavojingas ligas.

"Parke, esančiame prie Smitelės ir Reikjaviko gatvių, nepjauta žolė. Joje pilna erkių. Netoli parko – daugiabučiai. Žmonės vaikšto po teritoriją, vedžioja savo augintinius, poilsiauja drauge su vaikais. Baiminamės dėl erkių ir jų platinamų ligų. Siekiant išvengti problemų, žolę būtina nupjauti bent jau viešose žmonių susibūrimo vietose, parkuose", – kalbėjo klaipėdietė.

Jau kurį laiką vešančią žolę parke pastebėjo daugelis klaipėdiečių.

Žmonės nuotraukomis ėmė dalytis socialiniuose tinkluose.

"Ne tik šiame parke, bet ir kitose vietose tas pats. Žolė iki kelių ir dar aukštesnė. Kartą ar du nupjovė ir pamiršo", – piktinosi socialinio tinklo "Facebook" naudotoja.

"Ketinu kreiptis į miesto savivaldybę. Šuo iš lauko dėl nepjautos žolės grįžta subraižytu pilvu. Alergija, pūlinukai, bėrimai", – rašė klaipėdietė.

Kaip miestas atrodo svečiams ir turistams?

"Vakar kaip tik atkreipiau dėmesį į skiriamąją juostą prie Baltijos ir Statybininkų prospekto. Joje žolė dar nepjauta, krūmai negenėti. Kaip miestas atrodo svečiams ir turistams?" – socialiniame tinkle taip pat klausė klaipėdietė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Jolantos Rimkienės, šienavimo darbai mieste vyksta intensyviai.

Pirmiausia šienaujama aikštėse, parkuose, skveruose.

Pasak J.Rimkienės, reprezentacines miesto erdves, aikštes ir skverus spėta nušienauti jau ne kartą.

Vėliau darbai persikėlė ir į kitus gyvenamuosius miesto rajonus bei teritorijas.

"Pirmąjį šienavimą mieste jau baigiame. Liko nupjauti žolę Draugystės parke, dalį parko tarp Smiltelės gatvės ir Statybininkų prospekto. Kadangi praėjusią savaitę keletą dienų lijo, žolė ėmė stiebtis greičiau, tad žmonėms turbūt susidarė įspūdis, jog žolė mieste liko nenupjauta. Jau pradėjome antrą šienavimą", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Pagrindiniai žolės pjovimo darbai vyksta liepą ir birželį.

Nuo rugpjūčio pradžios žolės augimas sulėtėja.

"Per sezoną pagrindinės gatvės šienaujamos 5–6 kartus. Žolė atokesnėse teritorijose pjaunama 4–5 kartus", – kalbėjo vyriausioji specialistė.

Šiemet lėšų šiems darbams planuojama skirti kaip ir kasmet – apie 300 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
grubliauskio GAUJA turi RIMTESNIU darbu ...VOGTI ir PREKIAUTI narkata

...

... portretas
dekokit DIEVUI grubliui ir gentvilu GAUJAI

Lina

Lina portretas
Ai,au,kaip gaila šuniuko pilvuko. Jie tas erkes ir barsto,pasidalija su vaikais.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių