Quantcast

Dėl nekvalifikuoto darbo – konkursai

Į mokytojo padėjėjo vietą pretenduoja pusšimtis bedarbių, o į įmonės administratoriaus – antra tiek, tvirtina Užimtumo tarnybos specialistai. Esą daugumai darbo neturinčių vyresnio amžiaus žmonių tokios darbo vietos – itin geidžiamos.

Klaipėdos užimtumo tarnybos specialistė Irma Pareigytė teigė, kad, mokykloms paskelbus mokytojų padėjėjų paieškas, atsiliepia labai daug bedarbių, norinčių šių pareigų.

Tačiau ypač retai šį darbą gauna asmenys, siųsti iš Užimtumo tarnybos – vyksta didelės atrankos.

Mokyklos turi galimybę išsirinkti, jų manymu, jiems tinkamiausius darbuotojus.

"Būna taip, kad į mokytojo padėjėjo vietą pretenduoja 30–50 asmenų. Skambinau į P.Mašioto mokyklą, klausiau, ar dar galime iš mūsų tarnybos pas juos nukreipti žmonių. Sakė, kad nereikia, nes pretendentų ir taip labai daug. Buvo viena vieta administratoriaus pareigoms užimti, atėjo 100 žmonių", – kalbėjo I.Pareigytė.

Esą taip susiklostė todėl, kad darbų, kur nereikia didelių gebėjimų ar kvalifikacijos, pasiūla nedidelė.

Net į savivaldybės apmokamus, valstybės remiamus viešuosius darbus būna iki 30–40 kandidatų į vietą.

"Trūksta nekvalifikuoto darbo vietų, kur galėtų dirbti ir vyresnio amžiaus žmonės. Juk mokytojo padėjėjui pakanka vidurinio išsilavinimo. O gamyboje, kur pamainos trunka 12–14 valandų, vyresniems žmonėms yra per sunku. Užimtumo tarnybos klientai dažniausiai nori lengvesnio darbo", – tvirtino I.Pareigytė.

Užimtumo tarnybos klientai dažniausiai nori lengvesnio darbo.

L.Stulpino progimnazijos direktorė Diana Čedavičienė pripažino, kad kai tik pasitaiko laisva mokytojo padėjėjo vieta, konkursas būna išties didelis.

"Pastarąjį kartą skelbimą, kad reikia mokytojo padėjėjo, išplatinome Užimtumo tarnyboje ir mūsų mokyklos interneto svetainėje. Kandidatų tikrai buvo labai daug, bet vien vidurinio išsilavinimo nepakanka, reikia turėti ir tam tikrų asmeninių savybių", – teigė D.Čedavičienė.

Direktorė patvirtino, kad pastarajame konkurse neatsirinko kandidato iš Užimtumo tarnybos siųstų žmonių, o pasirinko studentę, kuri ketina suderinti savo studijas su darbu mokykloje.

"Mes atsirinkome ir dar vieną kandidatę, kurios tam tikros savybės pasirodė stipresnės negu tuo metu atėjusių kitų kandidatų", – patikslino progimnazijos vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Cha, cha. Į nekvalifikuotą darbą priėmė studentę. Tipo mergelė besimokinanti, gerai įvaldžius kompiuterį tinkama užimti tik.... nekvalifikuotą darbą, t.y. pusę minimumo, o tai ką, ko netiko vyresnio amžiaus moterys? Per senos? Su tokiu požiūriu ir nepavyksta įsidarbinti.

Ramus

Ramus portretas
Manau darbo birza reikia nugriauti, uzsodinti zole ir padaryti miestieciams zalia plota pasivaiksciojimui - zymiai daugiau naudos butu.

kl[p

kl[p portretas
Per du metus pas mane buvo atsiųsti penki biržos "klientai". Nė vienas jų net nesiruošė dirbti - tik atliko pareigą ateiti į darbo pokalbį.... Nebesiruošiu gaišti laiko su tais pašalpiniais. Ar neverta pagalvoti apie užimtumo tarnybos panaikinimą ? Negi be jos negalima mokėti tų "amžinų" pašalpų ? Institucijai skiriami nemaži pinigai, o darbas labai jau primena imitaciją ir lėšų "įsisavinimą"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių