Quantcast

Dėl naktinių drono skrydžių – gyventojų nerimas

Sendvario seniūnijoje gyventojus naktimis baugina virš namų ir kiemų skraidantis dronas. Vietiniai baiminasi, kad taip grobio dairosi vagišiai.

"Nusispjaukime per abu pečius. Baisu prisišnekėti. Sendvario seniūnijoje vagysčių buvo tiek rudenį, tiek žiemą. Vagys nešė viską, ką galima paimti, – dviračius, paspirtukus, kepsnines. Vienu atveju per garažą buvo patekta į namą, išneštas kompiuteris", – pasakojo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis.

Vagišiai viską rinko ne tik iš kiemų ar pašiūrių – ilgapirščiai nugvelbė visus elektrinius darbo įrankius, kokius tik rado, – grąžtus, suktuvus ir kitus statybose naudojamus įrenginius.

Tą pačią naktį virš gyvenamųjų namų kvartalų skraidantį droną pastebėjo įvairiose vietose gyvenantys vietiniai.

Socialiniame tinkle gyventojai klausė – kaip jiems elgtis, gal numušti po svetimus sklypus besidairantį skraiduolį?

"Na, taip gal ir nereikėtų daryti. Svetimas turtas, nevalia jo gadinti. Bet jei žmonėms kyla įtarimų, apie tai reikėtų pranešti policijai. O jei pavyktų nustatyti, iš kur pakilo dronas, atvykę policijos pareigūnai bent jau galėtų išsiaiškinti, kokie asmenys taip pramogauja, ką jie ten veikia ir kokiu tikslu naktimis skraido", – kalbėjo R.Stasiulis.

Reikėtų droną dronu gaudyti.

Per kelis mėnesius Klaipėdos priemiesčiuose buvo nemažai vagysčių, tačiau kaltininkai vis dar nesučiupti.

"Tiek mūsų pusėje, tiek ir sankirtoje su Kretingos rajonu buvo įsisukę vagišiai. Šiek tiek aprimę buvo. Gal išgąsdino suaktyvėjusi bendruomenė? Bendruomenių pareigūnai stipriai dirbo, viešinome informaciją, perspėjome gyventojus saugoti savo turtą", – svarstė R.Stasiulis.

Ramūnas Stasiulis. Policijos nuotr.

Tačiau komisariato viršininkui kilo įtarimų, ar tikrai būtent vagys naktimis dronu dairosi po gyvenvietes.

"Naktį nelabai ką ir pamatysi. Jei eitų vogti, gal dieną apsižiūrėtų. Gal kažkas ir linksminasi? Tačiau sunku pasakyti, neaiški situacija. Žiemą dronų baterijos ilgai nelaiko, įmanoma susekti, iš kur pakilo. Bet žiūrint, koks dronas. Policijos dronai iki septynių kilometrų nuskrenda. Reikėtų droną dronu gaudyti", – svarstė R.Stasiulis.

Skraidyklių mėgėjai pastebėti ir kitame Klaipėdos rajono krašte – Kulių kaime, prie Minijos upės.

Čia gyventojai, vaikštinėdami paupiu, rado paliktą droną. Socialiniame tinkle domėtasi, gal kas nors ieško savo daikto.

Vis dėlto pareigūnai ragina gyventojus geriau susinešti vidun lauke paliktus daiktus, nei tuščiai gadinti nervus dėl nekviestų skraiduolių.

"Tai būtų kur kas protingiau. Pirmiausia patiems reikia pasisaugoti", – teigė Klaipėdos rajono policijos viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pokazūcha

Pokazūcha portretas
Kas ten rašo apie ragatkos ir numusima - už numušima gali ir į teismą paduoti. Nes Dronas perduos savininkui vaizdelį. O jei numusdamas Dronas dar krentamas kokį turtą sužaloja, tai numušejas gaus ir BB. Tiesa galima skraidyti 30 metrų aukštį virš privačios valdos, dangus tai viešą erdvę. Kaimiečiai įstatymo nežino. O dar už numušima gali netyčia į galvą gauti už turto žalojima.

Ramus

Ramus portretas
Virs mano namo neskraidys. Ragatke is vaikystes dar turiu ir nepamirsau kaip naudotis.

Lina

Lina portretas
Kalėdinę dovaną vaikai per atostogas bandė.Leiskit žaisti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių