Quantcast

Dėl motociklų Klaipėdos centre – bemiegės naktys

Klaipėdos centre gyvenantys miestiečiai dūsta ne tik nuo karščio, bet ir kenčia naktimis siautėjančių motociklų griausmą. Herkaus Manto gatvėje įsikūrę žmonės norėtų, kad motociklininkų eismas centrine miesto gatve būtų ribojamas bent naktimis.

Į centrą – su trenksmais

„Aš gyvenu prie pat centrinės gatvės. Visame mieste nėra triukšmingesnio gatvės ruožo – nuo S.Daukanto gatvės iki Atgimimo aikštės. Šaudo, džeržgia, ūžia, gaudžia – tokius automobilių ir motociklų leidžiamus garsus mums tenka kęsti. Vairuotojai nepaiso poilsio valandų – ar diena, ar naktis, spaudžia akceleratorius ir burzgina variklius. Trečią valandą nakties pradumia tokiu garsu, kad baisu. Ypač tokie triukšmadariai suaktyvėja savaitgaliais. Nejaugi nieko negalima padaryti?“ – klausė Herkaus Manto gatvės gyventoja.

Moteris tikino, kad karštomis vasaros naktimis gyventojams tenka užsidaryti langus, nes variklių griausmas neleidžia miegoti.

„Gal bent naktimis būtų galima nukreipti eismą kitomis gatvėmis? Centrine gatve tegul važiuoja autobusai, taksi ir specialiųjų tarnybų mašinos – medikų ir policininkų. Jau nebeįmanoma gyventi. Vakar pusę dvyliktos nakties toks sprogimas iš kažkurio automobilio variklio išmetimo vamzdžio buvo, kad galvojau namas griūva. Aš savo name gyvenu nuo pat jo pastatymo pradžios, bet tokio baisaus triukšmo nė vienais metais nebūdavo“, – skundėsi pensininkė.

Reikia kontrolės

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pažymėjo, kad gyventojai nusiskundimus gali išdėstyti ir pačiai savivaldybei.

„Jei yra skundų, reikia diskutuoti. Bet ir motociklai turi teisę važinėti miesto gatvėmis. Tai sezoninė problema. Drausi viena gatve važiuoti, jie važiuos kita. Jei yra suintensyvėjimas, gal reikėtų reido ir pamatuoti transporto priemonių skleidžiamą triukšmą. Kontrolės tikrai reikia. Sustoja vairuotojai prie šviesoforų ir birbina“, – tikino R.Mockus.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis priminė, kad savivaldybė yra skyrusi lėšų ir policijos pareigūnams yra nupirktas transporto priemonių skleidžiamą triukšmą matuojantis įrenginys.

Pastatėme matuoklį, ir ramu.

„Matuoklį nupirkome, manau, kad policijos pareigūnai jį naudoja. Viešosios tvarkos skyrius juk negali stabdyti automobilių. Tai tik policija gali daryti“, – tikino M.Poimanskis.

Sutramdė matuoklis

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika patikino, kad triukšmadariams policija nežada jokių nuolaidų.

Mindaugas Džermeika / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Epizodiškai reidus dėl triukšmo darome. Bet vienu metu visų triukšmadarių neišgaudysime. Jei gyventoja mato, kad per centrą suka ratais trečią nakties kažkokie triukšmadariai, reikėtų pranešti policijai. Tačiau geriausiai tokius vairuotojus „gydo“ greičio matuokliai. Panašūs skundai plaukė iš Taikos prospekto. Vos tik pastatėme matuoklį šiame prospekte, baigėsi ir triukšmas. Motociklininkai buvo įsigudrinę naktimis nuo pat prekybos centro „Avitela“ praskrieti su griausmais iki pat „Akropolio“ prekybos centro. Pastatėme matuoklį, ir ramu. Nors gyventojai iki tol labai skundėsi“, – pasakojo M.Džermeika.

Dar viena vieta, kur pamėgo būriuotis motociklų gerbėjai, buvo greito maisto užkandinė Taikos prospekte.

„Jie ten susirinkdavo, tada, iššokę į centrinę gatvę, lėkdavo vienu ratu per prospektą. Todėl toje vietoje dažnokai pastatome vadinamąjį trikojį matuoklį. Ir iš karto jaunimas dingo iš tos vietos. Gal ir Herkaus Manto gatvėje reikėtų panašių akcijų“, – svarstė M.Džermeika.

Vieną vėlyvą vakarą gyventojai trikojį matuoklį pastebėjo Galinio Pylimo gatvėje.

„Buvo gyventojų skundų dėl triukšmo. Žmonės kreipėsi į Transporto skyrių ir prašė pagalbos. Nebuvo ten daug pažeidėjų, gal tik aštuoni nustatyti. Bet jaunimą tokie dalykai tramdo labai gerai. Vaistų yra“, – sakė M.Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Dimkai

>Dimkai portretas
pasiskaityk,pats,kokias čia nesamones primarmaliavai...Iš medžio iškritęs žemyn galva...

jomajo

jomajo portretas
hi hi jie ištisines juostas kerta , niekas jų nebaudžia

микас

микас portretas
установить знаки запрещающие въезд мотоциклам
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių