Quantcast

Dėl moksleivių skaičiaus Klaipėdos mokyklose – nerimas

Rudenį į klases įžengė daugiau moksleivių, nei buvo planuota. Kai kurios mokyklos perpildytos, o kitose yra ir nesusidariusių klasių. Didėjantis mokinių skaičius verčia sukti galvas dėl lėšų.

Rugsėjo pradžioje moksleivius sveikinęs Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis džiaugėsi, kad į klases skubės 600 daugiau moksleivių nei pernai.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, kad šiais metais suformuota 26 klasėmis daugiau nei pernai.

Taip pat ir pirmųjų klasių yra net penkiomis  daugiau, palyginus su praėjusiais metais.

Nepaisant to, kad situacija dėl augančio mokinių skaičiaus yra gana gera, vedėja prisipažįsta, kad tai kelia nerimą.

"Reali situacija yra puiki, kai kur padidinome klasių skaičių, kad sutalpintume moksleivius, bet šiaip esame truputėlį neramūs, nes labai padaugėjo mokinių Klaipėdos mieste", – tikino L.Prižgintienė.

Didžiausią nerimą kelia lėšų klausimas. Kadangi mokymui skiriamos lėšos turi būti naudojamos racionaliai, tenka atsižvelgti į mokinių skaičių.

"Nepilnų klasių neformuojame, nors galėtume sudaryti klases po 12 mokinių, tai leidžia teisės aktai. Bet skaičiuojame mokymo lėšas, todėl, jeigu galime, klasėse sumažiname mokinių skaičių", – kalbėjo vedėja L.Prižgintienė.

Kiekvienais metais yra suplanuota numatyti daugiau klasių, kad visi norintys mokytis gautų vietą, o klasės būtų normaliai užpildytos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>ABSURDAS

>ABSURDAS portretas
Ne mokytojai išnaglėjo, o tiesiog jie baigia išmirti ir išsisklaidyti po norges, londes ir kitur. Stojančiųjų mokytis mokytojo profesijos, praktiškai neliko. kas norės būti mokytoju už mizerną algą ir didžiulę atsakomybę, kai ant galvos lipa ne tik vaikai, bet ir jų tėvai su nežabotomis teisėmis ir zero pareigų. O kur dar direkcija su nuleistais nepabaigiamais popierių pildymo reikalavimais, nuleistais iš ministerijos, dar nuotolinis mokymas. Chemijos, fizikos, matematikos mokytojų katastrofiškai trūksta jau seniai. Vietoje žadėto "prestižo" mokytojas jaučia tik panieką, patyčias ir mobingą.

jop

jop portretas
Kodėl vaikai turi mesti meno mokyklas, būrelius. TAI NETURI BŪTI TOLERUOJAMA 8 pamokos

ABSURDAS

ABSURDAS portretas
Gal ir nėra mokytojų, bet jie išnaglėjo, jie tingi valandą kitą palaukti ir vėl vesti pamokas toliau.. Atsiprašau visi dirba 8:00-17:00. Atlygininmų vidurkis didesnis nei tarnautojų.Atostogos prailgintos ir vasarą, plius mokinių atostogos, per kurias nieko įpatingo neveikiama. Chaltūroms laiko visad randa.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių