Quantcast

Dėl mokesčio už šiukšles Klaipėdoje – į Seimą

Uostamiesčio valdžia nemarina klaipėdiečių vilčių, jog rinkliava už atliekų surinkimą ir tvarkymą gali būti skaičiuojama ne pagal būsto plotą, o pagal žmonių skaičių.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko specialiai sudaryta darbo grupė dėl rinkliavos už šiukšles konstatavo, jog šiuo metu rinkti mokesčius už atliekų išvežimą ir tvarkymą pagal bute gyvenančių žmonių skaičių neįmanoma. Viena iš priežasčių – apie 10 tūkst. žmonių yra prisiregistravę prie savivaldybės, tad neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Esą dėl to, jei mokestis už atliekas bus skaičiuojamas pagal žmonių skaičių, gyventojams, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę prie savivaldybės, net nebus, kur siųsti sąskaitų.

„Kol nėra privalomo griežto gyvenamosios vietos deklaravimo pagal faktinę gyvenamąją vietą, palikti galiojančius vietinės rinkliavos administravimo parametrus“, - konstatavo darbo grupė.

Tačiau ji rekomendavo miesto tarybai inicijuoti kreipimąsi į Seimą dėl Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pakeitimų, užtikrinančių gyventojų griežtą privalomą registraciją prie faktiškai gyvenamojo būsto.

„Į Seimą tikrai kreipsimės, tačiau, kaip jis nuspręs, nežinia. Jei įstatymas bus pakeistas, galėsime svarstyti galimybę rinkliavą už atliekų surinkimą ir tvarkymą skaičiuoti ne pagal būsto plotą, o pagal žmonių, gyvenančių jame, skaičių“, - teigė uostamiesčio meras V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
,,Viena iš priežasčių – apie 10 tūkst. žmonių yra prisiregistravę prie savivaldybės, tad neturi nuolatinės gyvenamosios vietos.,, Tai mokesčių mokėtojai už juos privalo mokėti šitiek metų, tai žmogaus teisių pažeidimas. Dar klausimas tie , kurie priregistruoti prie savivaldybės ar yra Lietuvos piliečiai? Tegu savivaldybėje prisiregistravę žmonės moka mokestį už šiukšles savivaldybei, juk kiekvienoje savivaldybėje yra buhalterija, kurioje priimami mokesčių apmokėjimai. O tas apmokėjimo sąskaitas pristato, kur gyvena neregistruoti ir jokių problemų . Bet savivaldybėje nori gauti atlyginimus nedirbdami savo tiesioginio darbo, už tai privalo apmokėti mokesčių mokėtojai daugiabučių gyventojai ??????????? Ar pagal Lietuvos konstitucija ,Lietuvos pilietis privalo apmokėti už kito Lietuvos piliečio komunalines paslaugas?????????

Atsakymas

Atsakymas portretas
Lietuvoje nėra nekilnojamo turto, kuris neturėtų savininko. Šiukšlių mokestis skaičiuojamas nuo nekilnojamo turto ploto ir sąskaita pateikiama savininkui. Jei savininkas turi nekilnojamo turto, tai jis moka mokesčius. Jei jūs gyvenate viešbutyje tai tiesiogiai šiukšlių mokesčio nemokate, jis įskaičiuotas į apgyvendinimo kainą. Jei nuomojatės būstą, tai šiukšlių mokestis įskaičiuotas į nuomos kainą. Tokia tvarka yra lengvai administruojama ir yra socialiai teisinga - turintys didesnį turtą moka didesnį mokestį.

kokios problemos

kokios problemos portretas
,,net nebus, kur siųsti sąskaitų.,, O kur siunčiamos už šiukšles sąskaitos visų daugiabučių gyventojų? Net šito nežino ? Apmokėtas už šiukšles sąskaitas savivaldybėje , tegu perveda šiukšlių įmonei sąskaiton ir jokių problemų.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių