Quantcast

Dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo – akligatvis

Politinio sprendimo dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo pakeitimo lig šiol nėra. Niekuo baigėsi kelis mėnesius trukusios diskusijos, kai dėl Rusijos pradėto karo buvo nutarta ne tik nutraukti bendradarbiavimo sutartį su šiuo Baltarusijos miestu, bet ir pervadinti Mogiliovo gatvę.

Pirmasis svarstymas dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo pakeitimo iškeltas praėjus mažiau nei savaitei po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, beveik iškart po to, kai šių metų kovo 1 d. Klaipėdos savivaldybė nutraukė 1997 m. pasirašytą partnerystės sutartį su Baltarusijos Mogiliovo miestu.

Tuomet Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje labai entuziastingai išklausytas šis pasiūlymas.

Dar po savaitės tai pačiai komisijai istorikų buvo pateikti keli naujojo gatvės pavadinimo variantai.

Kovo 10 d. apsispręsta siūlyti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai Mogiliovo gatvę pervadinti Žardės gatve.

Tačiau taryboje šis klausimas net nebuvo svarstytas, nes naujos gatvės pavadinimo variantui nepritarė nė vienas komitetas.

Nuspręsta jį vėl grąžinti Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijai.

Praėjo aštuoni mėnesiai, o sprendimas šiuo klausimu taip ir nepriimtas.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos pirmininkas, vicemeras Arvydas Cesiulis pabrėžė, kad komisija savo darbą atliko.

"Mūsų funkcija baigėsi, komisija savo darbą padarė, jokių papildomų svarstymų neinicijuos, nes to daryti negali. Ankstesnis mūsų pasiūlymas Mogiliovo gatvę pervadinti Žardės gatve lieka. Dabar savivaldybės administracijos vadovybė turi priimti vienokį ar kitokį sprendimą. Nebent mūsų komisija sulauktų dar vieno gatvės pavadinimo pasiūlymo, tada vėl svarstytume ir vėl teiktume komitetams", – paaiškino A.Cesiulis.

Kitaip tariant, sumanymas atsikratyti Mogiliovo gatvės pavadinimo Klaipėdoje iš mirties taško per aštuonis mėnesius nuo invazijos pradžios nepajudėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavardes tarybos,

Pavardes tarybos, portretas
kurie vilkina,ir viskas bus aišku Dar daug turime tokiose tarybose okupantinio raugo,kurį būtina ismiežti.

nuomonė

nuomonė portretas
Jokių čia akligatvių.Imkime pavyzdį iš Estijos.

pilietis

pilietis portretas
Koks akligatvis? Reikia tik noro.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių