Quantcast

Dėl Mogiliovo gatvės – išmintingas siūlymas

Jau greitai bus metai, kai vis dar nėra politinio sprendimo dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo pakeitimo. Ir, panašu, artimiausiu metu jo nebus. Buvęs uostamiesčio tarybos narys Vytautas Čepas mano, kad išmintingiausia būtų viską palikti taip, kaip yra.

Niekuo baigėsi ne vieną mėnesį trukusios diskusijos, kai dėl Rusijos pradėto karo buvo nutarta ne tik nutraukti bendradarbiavimo sutartį su Baltarusijos miestu, bet ir pervadinti Mogiliovo gatvę.

Pirmasis svarstymas dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo pakeitimo iškeltas praėjus savaitei po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, beveik iškart po to, kai praėjusių metų kovo 1 d. Klaipėdos savivaldybė nutraukė 1997 m. pasirašytą partnerystės sutartį su Baltarusijos Mogiliovo miestu.

Tuomet Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje labai entuziastingai išklausytas šis pasiūlymas.

Dar po savaitės tai pačiai komisijai istorikų buvo pateikti keli naujojo gatvės pavadinimo variantai.

Praėjo beveik metai, o sprendimas šiuo klausimu taip ir nepriimtas.

Pernai kovo 10 d. apsispręsta siūlyti Klaipėdos savivaldybės tarybai Mogiliovo gatvę pervadinti Žardės gatve.

Tačiau taryboje šis klausimas net nebuvo svarstytas, nes gatvės pavadinimo variantui nepritarė nė vienas tarybos komitetas.

Nuspręsta jį vėl grąžinti Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijai.

Praėjo beveik metai, o sprendimas šiuo klausimu taip ir nepriimtas.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos pirmininkas, vicemeras Arvydas Cesiulis pabrėžė, kad komisija savo darbą atliko.

Tačiau kas toliau?

Buvęs ilgametis Klaipėdos tarybos narys V. Čepas įsitikinęs, kad išmintingiausia šiuo atveju būtų nieko nekeisti.

„Palikite tą Mogiliovo gatvę ramybėje. Juk tiek baltarusių kaunasi Ukrainoje už Ukrainą. Negalima visko vertinti vienareikšmiškai. Ir ką pakeis tas gatvės pavadinimo pakeitimas? Nieko“, – įsitikinęs V. Čepas.

Panašu, kad prieš metus pradėtą nagrinėti sprendimą dėl Mogiliovo gatvės pavadinimo Klaipėdoje teks priimti naujos miesto tarybos nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užtai Čepas

Užtai Čepas portretas
ir ne taryboj kad turi kažkiek proto. Labai džiaugiuosi kad ta bepročiu tryda baigėsi

Rytis

Rytis portretas
Žardės gatve pavadinti - būtų absurdas, nes visi maišys ir ieškos prie Žardininkų. Kiek papildomai teks išleisti pinigų , dèl pavadinimo pakeitimo.Tegul sau gyvuoja senu pavadinimu.

Pilietė

Pilietė portretas
Keista, kai jaunimas labai spjaudosi ant sovietmečio, nors, jų pasiteiravus, jų žinios apie tą laikotarpį labai skurdžios. Taip, buvo toks jėga primestas laikotarpis ir jaunimo tėvai gimė ir augo šiame laikotarpyje. Jie gyveno šiame laikotarpyje,nes kito pasirinkimo neturėjo. Tai , mielas jaunimėli, nereiktų tyčiotis iš savo senelių ir tėvų gyvenimo, bet labiau pasidomėti neiškraipyta istorija.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių