Quantcast

Dėl Klaipėdos pašto likimo gyventojai kviečiami į diskusiją

Skambiomis frazėmis apipintoje Klaipėdos centrinio pašto rūmų išsaugojimo istorijoje – vis dar štilis. Pasak Lietuvos pašto atstovės, kovo pradžioje konkrečių idėjų ir pasiūlymų turintys klaipėdiečiai bus kviečiami į atvirą diskusiją.

Praėjusį gruodį naujoji Lietuvos pašto valdyba sustabdė Klaipėdos centrinio pašto pastato pardavimo aukcioną, tačiau netrukus paaiškėjo, kad pati valdyba, anot Generalinės prokuratūros, pernai rudenį paskirta neteisėtai, todėl jos sprendimai yra negaliojantys.

Atnaujinta Lietuvos pašto valdyba turėtų būti suformuota kovą, šiuo metu vyksta trijų nepriklausomų narių paieška, jie pakeis dalį Susisiekimo ministerijos atstovų.

Nepaisant to, senų planų Lietuvos paštas neatsisako. Pasak bendrovės Korporatyvinių reikalų departamento vadovės Vaidos Budrienės, Susisiekimo ministerijos suformuota tarpinstitucinė grupė siūlys, kaip įveiklinti Kauno ir Klaipėdos centrinius pastatus.

Prieš tai, kovo 3-iąją, Klaipėdos centrinio pašto rūmuose vyks atvira diskusija, į kurią kviečiami visi suinteresuoti asmenys. Diena anksčiau tokio pobūdžio susitikimas bus organizuojamas ir Kaune.

Surinktą informaciją ketinama perduoti tarpinstitucinei grupei, kuri vertins, kaip įgyvendinti vieną ar kitą pasiūlymą, ir pateiks savo išvadas.

Tikimasi, kad visuomenė – architektai, politikai, valdininkai, verslo atstovai bus aktyvūs ir dalyvaus viešoje diskusijoje.

Tiesa, V.Budrienės žodžiais, vien idėjų – negana. Esminis ir, ko gero, pats sudėtingiausias yra finansavimo klausimas.

Klaipėdos miesto valdžia siūlo perimti pastatą neatlygintinai ir tik su numatyta investicijų suma. Tačiau toks sprendimas bendrovės nedžiugina.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška atkreipė dėmesį, kad po praėjusių metų dramatiškų įvykių pašto rūmų istorijoje įsivyravo štilis. Esą ypač neramina vidiniai Lietuvos pašto procesai – laukiantys pasikeitimai bendrovės valdyboje.

V.Juškos teigimu, uostamiesčio architektai žadėjo surengti kūrybines dirbtuves, kurios padėtų suvokti objekto reikšmingumą.

Kaip informavo Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus atstovas Darius Raišutis, sąjungos nariai pateikė paraišką Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriui piniginei paramai dirbtuvėms gauti, tačiau iki šiol jokio atsakymo nesulaukė.

Pasak Kultūros skyriaus atstovų, paraiškos šių metų kultūros ir meno projektų finansavimui vis dar vertinamos.

Atsakymą valdininkai duos anksčiausiai vasario pabaigoje arba kovo pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ku ku

Ku ku portretas
Fortumo pvz kai miesto gyventoju nuomone buvo greitai išmesta i šiukšliu deže. Tai kam tie cirkai.

> o galėtų

> o galėtų portretas
stebiuosi jūsų naivumu. ,,Tie, kurie" pastato akmeninį suoliuką Mažvydo alėjoje, dar finansuoja šį-tą iš renginių..Tai viskas. Daugiau iš verslo Lietuvoje nėra ko tikėtis.:D)

Rapolas

Rapolas portretas
Kodel miestas turi ispirkti savo pastata? Ar Lietuvos pastas uz si architekturini paminkla yra sumokejes nors centa ir jei taip, tai kam?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių