Quantcast

Dėl karščių keičiasi savivaldybės tarnautojų darbo laikas

Lietuvoje vyraujant tropiniams karščiams Klaipėdos savivaldybės darbuotojai gali rinktis – dirbti įprastu rėžimu ar pradėti ir baigti valanda anksčiau. Tiesa, trečiadienį administracijos direktoriaus pasirašytas įsakymas galioja tik šią savaitę.

Kaip informavo Klaipėdos miesto savivaldybės viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas, kiekvienas savivaldybės tarnautojas, gavęs skyriaus ar poskyrio, kuriame dirba, vedėjo pritarimą, gali pats apsispręsti dėl darbo laiko.

Siūloma pradėti 7 val. ir baigti 15.45 val. su sutrumpėjusia pusvalandžio pietų pertrauka.

Tiesa, dėl pasikeitusio laiko negali nukentėti darbo kokybė.

Netrukus prasidės ir Klaipėdos savivaldybės valdininkų atostogų vajus. V. Čiapo teigimu, ketvirtadienį poilsiavo 37 darbuotojai.

Palyginti su šventiniais laikotarpiais ar kitais vasaros mėnesiais, tai nėra didelis skaičius. Paprastai didžiausio atostogų piko metu ilsisi apie 80–100 žmonių. Iš viso savivaldybėje yra 438 etatai.

Vasarą tarp atostogautojų populiaresni yra liepos, rugpjūčio mėnesiai.

Atostogų grafikai derinami taip, kad darbas ir toliau vyktų sklandžiai, o gyventojai nemažo atostogaujančiųjų skaičiaus nė nepajustų. Užtikrinamas nepertraukiamas darbas, skiriami pavadavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Aūūū visuomenės sveikatos centro specialistai! Tik ,,Puriena" gyvena su kondencionieriais,kiti darželiai prie 30 karščio!

Elena

Elena  portretas
Vargšai savivaldybes darbuotojai jiems reikėtų pabūti polikliniku gydytojais ir pažiūrėti ar ten įmanoma dirbti kai kabinete yra 36 laipsniai šilumos. Vaikai mokyklose kepa. Gėda savivaldybės darbuotojams jei jie įsivaizduoja kad yra aukštuomenė o visi kiti runkeliai

Anonimas

Anonimas portretas
Vargšai savivaldybės darbuotojai,pervargsta sėdėdami ir kavą gerdami.Šaraškino kontora dar iįlygos matai perkaista. O kiek žmonių dirba sunkiai ir net negirdėti ,kaip jiems blo gai,o tinginiams vis blogai perkais galvos pavėsy.. Mesti puse jų lauk ,vistiek jokios iš jų naudos,biurokratija sėdi patogiose kėdese užpakalius padėję,tik dėl atlyginimų
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių