Quantcast

Dėl kapaviečių Klaipėdoje – skambučiai iš Rusijos

Klaipėdos kapinėse jaučiamas sujudimas. Gėlių prekiautojai jau beveik išsipirko leidimus prekybai Vėlinėms, gyventojai intensyviai tvarko kapus. Kapinių priežiūros tarnyba sulaukia skambučių net iš Rusijos, žmonės domisi, ar yra galimybių sutvarkyti artimųjų kapavietes Klaipėdoje.

Derina eismo tvarką

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Daiva Breivė, atsakinga už miesto kapinių tarnybos veiklą, teigia, jog jau pajuto, kad artinasi Vėlinės, nes lankytojų srautas gerokai išaugo.

"Ruošiamės ir mes, kaip tik baigiame derinti pranešimą gyventojams apie kapinių lankymo tvarką šventinėmis dienomis. Planuojama, kad lapkričio 1–2 dienomis neįgalieji ir tie asmenys, kuriems yra numatytas leidimas įvažiuoti transportu į kapinių teritoriją, bus leidžiama įvažiuoti automobiliais tik iki 12 val. Po to vartai bus užrakinami mašinoms ir kapus bus galima lankyti tik pėsčiomis", – tvirtino D.Breivė.

Net lietingomis dienomis žmonių kapinėse buvo daug.

Tai padaryti esą reikėjo dėl to, kad po pastarųjų švenčių buvo sulaukta nemažai skundų ir priekaištų, jog kapinėse važinėja per daug automobilių.

Kaip bus organizuojamas eismas švenčių dienomis prie kapinių, dar derinama su miesto savivaldybės Transporto skyriumi.

Ieško būdų susitvarkyti

Likus dviem savaitėms iki Vėlinių, kapinių darbuotojai teigia esantys priversti ir šiukšlių išvežimą organizuoti kas antrą dieną, o ne dukart per savaitę, kaip buvo iki tol.

Kapinių tarnybos darbuotojai atkreipė dėmesį, kad žmonės per karantiną veikiausiai pasitaupė pinigų, nes prieš Vėlines suaktyvėjo kapaviečių tvarkymas.

Daiva Breivė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Daug išdavėme leidimų darbuotis kapinių teritorijoje, o ir lankytojų srautas darbo dienomis buvo didelis, net ir lietingomis dienomis žmonių kapinėse buvo daug. Sulaukėme skambučių iš Rusijos Federacijos, žmonės sielojasi, kad dėl pandemijos jiems sunku bus aplankyti kapus Lietuvoje, todėl ieško būdų, klausia mūsų, kaip artimųjų kapus sutvarkyti", – kalbėjo D.Breivė.

Prekiautojų skaičius išauga

Prieš Vėlines paprastai išauga gėlių prekeivių skaičius prie kapinių.

Leidimus prekiauti prie Joniškės kapinių išduodantis Klaipėdos savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus vyr. specialistas Rimantas Armonas tvirtino, kad visi leidimai šventinėms dienoms jau išduoti.

"Paprastai prie Joniškės kapinių gėlėmis prekiauja apie dešimt žmonių, šventinėmis dienomis jų būna pustrečio karto daugiau. Ten yra 37 prekybos vietos, tiek leidimų ir esame išdavę. Leidimai žmonėms nieko nekainuoja, nes dėl pandemijos smulkieji prekiautojai jau antrus metus yra atleisti nuo rinkliavos. Kaip bus kitais metais, neaišku", – pažymėjo R.Armonas.

Bendrovių "Naujasis turgus" ir "Senasis turgus" vadovas Viačeslavas Karmanovas, atsakingas už leidimų išdavimą prekybai gėlėmis prie Lėbartų kapinių, irgi patvirtino, kad prekiautojų lapkričio 1–2 dienomis bus gerokai daugiau nei įprastai.

"Tas leidimų išdavimas dar nebaigtas. Nuolat prie Lėbartų kapinių prekiauja apie 30 gėlių pardavėjų, o papildomai, manau, išduosime dar apie 40 leidimų, kaip ir pernai", – teigė V.Karmanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neieskokyte durniu,

neieskokyte  durniu, portretas
Okas isrinko ta valdzia MASKVOS ogi patys rusai,tai kas atsakingas uz maskvos sprendymus,o cia gyvenantis rusai irgi kisa koja musu sprendymams,dauguma rusu trina rankas ,kad tik ka bloga padaryti lietuvai,bet juokingiausia kad patys gyventi rusijoje nenori,viena ruse sake----ka as durna ,kad vaziuociau i rusija,jos gimtine branske,yra ir protingu rusu ,ju mazuma,ir vasara parode ka rusai sugeba demonstracijoje dauguma buvo rusu tautybes zmones,tai kad nereikia mums aiskinti ,,NEPAINIOKIME,

Nepainiokime

Nepainiokime portretas
MASKVOS su paprastais rusų tautos žmonėmis, reikia padėti aplankyti artimųjų kapus.

To nejuokinti akla kurys kaip jums taip ir mums

To nejuokinti akla kurys kaip jums taip ir mums portretas
Gal jau geriau vaistu išgerk durneli.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių