Quantcast

Dėl jachtų laikymo – rūpesčiai

Automobilių stovėjimą reguliuojantys kontrolieriai nežino, kaip elgtis su į krantą iškeltomis ir automobilių stovėjimo vietose paliktomis jachtomis. Laivai nelaikomi transporto priemonėmis, todėl įprasto apmokestinimo jiems taikyti negalima.

Automobilių stovėjimą reguliuojantys kontrolieriai nežino, kaip elgtis su į krantą iškeltomis ir automobilių stovėjimo vietose paliktomis jachtomis. Laivai nelaikomi transporto priemonėmis, todėl įprasto apmokestinimo jiems taikyti negalima.

Bausti negali

Kasmet atslinkus šaltajam sezonui, jachtos užkeliamos ant tam skirtos priekabos ir paliekamos automobilių stovėjimui skirtose vietose.

Toks reiškinys uostamiesčio valdininkams bei automobilių stovėjimo kontrolieriams kelia rūpesčių, nes užimamos automobiliams skirtos vietos. Už jas atskirai nemokama, o baudos kvito kontrolieriai išrašyti negali, nes jachta nelaikoma transporto priemone.

„Kažkurio tarybos posėdžio metu šis klausimas buvo iškeltas. Mums pavedė išsiaiškinti, ar jachtas galima bausti kaip automobilių stovėjimo priemones“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Paaiškėjo, jog baudų jachtų savininkams taikyti negalima. R.Mockaus teigimu, rinkliavos įstatyme yra pasakyta, jog stovėjimo rinkliava imama tik už automobilius.

„Todėl tų jachtų mes ir negalime kontroliuoti mokėjimo ar nemokėjimo būdu, nes jos nėra automobiliai“, – pastebėjo skyriaus vedėjas.

Daugiausia – šaltuoju sezonu

Šią savaitę posėdžiavęs Klaipėdos savivaldybės Kontrolės komitetas vėl gvildeno šį klausimą. R.Mockaus teigimu, planuojama kalbėti su už laivus atsakingos įmonės vadovu ir ieškoti bendrų sprendimo variantų.

„Mes traktuojame, kad tai yra problema, nes jachtos sumažina stovėjimo vietų skaičių“, – konstatavo pašnekovas.

Transporto skyriaus vedėjo teigimu, paprastai jachtos sustatomos netoli Žvejų g. 22 namo. Daugiausia rudenį ir žiemą – ne laivybos sezono metu.

„Nagrinėsime šį klausimą. Esame už tai, kad tvarkingai stovėtų visi daiktai“, – užtikrino R.Mockus.

Ieškos vietos

Minėto komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys patvirtino, jog veiksmų planuojama imtis artimiausiu metu – bus peržiūrėta koncesijos sutartis, kurioje ir turėtų būti numatyta jachtų statymo tvarka.

Pirmininko teigimu, reikia tiksliai nustatyti vietas, kur iškeltos jachtos gali būti pastatytos, ir apie tai informuoti automobilių stovėjimo kontrolierius, jog šiems daugiau nekiltų klausimų.

Toji vieta, anot pašnekovo, galėtų būti ten pat, kur ir dabar yra statomi šie laivai. Tačiau privaloma atitinkamai reglamentuoti bei nustatyti sezoniškumą, kada gali stovėti jachtos, o kada – automobiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkliava

Rinkliava portretas
Pilies uoste paslaugas laivams teikiantis operatorius visiškai neorganizuoja darbo,- laivai statomi kur nori, kaip nori, slipas prie vandens,- užkrautas nenaudojamais laivų tralais ir bet kaip paliekamais automobiliais, gerą savaitgalio dieną neįmanoma laivelio į vandenį nuleisti. Bet pinigus lupti jie tikrai moka. Būtu Klaipėdoje kitas normalus uostelis, tokio bardako nebūtu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių