Quantcast

Dėl Dangės krantinių – susirūpinimas

Atšilus orams Dangės upėje prasidėjo intensyvi laivyba, kuriai vykstant dėvisi ne pirmos jaunystės, o vietomis – ir avarinės būklės, krantinių atramos, suoliukai. Vis dėlto situaciją specialistai įvertino teigiamai.

Trečiadienį krantinių techninio naudojimo priežiūrą atliekantys specialistai palinkę prie upės jas apžiūrinėjo, fotografavo.

Klaipėdos savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėja Jurgita Drizgaitė teigė, kad tokios patikros vykdomos kiekvienais metais, o po jų surašomas patikros aktas.

"Didesnė problema yra su suoliukais ir elektros stotelėmis. Šiaip krantinės būklė geresnė nei praėjusį kartą, nes pernai ne visur buvo naudojamas atmušas, vietoje jo – padangos, laivus prišvartuojant ne į reikiamą vietą ir trankant medines krantinės sijas. Tąkart surašėme aktą, ir operatorius reikalavimus įvykdė. Dabar visur tvarkingai sudėtas atmušas", – kalbėjo J. Drizgaitė.

Tačiau, pašnekovės žodžiais, vietose, kur švartuojami didesni laivai, įskilusios suolų atramos, šalia "Undinėlės" skulptūros išsinėrusi lenta.

Pagal koncesijos sutartį, specialistai kasmet įvertina tik tą krantinių dalį, kuri perduota naudoti Klaipėdos pilies uostui. Šis, savo ruožtu, privalo palaikyti tvarką.

Klaipėdiečiai vis pastebi, kad krantinėms verkiant reikia remonto ir daugiau saugumo.

Ateityje planuojama sutvarkyti Dangės upės krantinę (420 m) nuo Biržos tilto iki Bastionų gatvės, Dangės skverą su fontanu, pakeisti šaligatvių dangas, įrengti mažosios architektūros elementų, vaikų žaidimo aikštelę, žaliąsias zonas.

Rekonstrukciją tikimasi užbaigti per dvejus metus.

Sąmatinė projekto vertė siekia 5,9 mln. eurų, iš ES fondų tikimasi gauti apie 3,4 mln. eurų.

Dalį krantinių iki Biržos tilto miesto savivaldybė yra perleidusi administruoti akcinei bendrovei "Klaipėdos laivų remontas".

Bendrovė atsakinga tik už dalinį krantinių remontą ir priežiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
jokios tvoros neapsaugos nuo vaikų,kuriuos tėvai neprižiūri.Dar ir jūrą aptverkit,nes vaikai irgi gali nuskęsti.Niekur užsienyje jokių tvorų prie krantinių nėra,nes ten mentalitetas pas žmones kitoks.Valdžia privalo ir vaikus ir alkoholikus saugoti,kad neikristų į vandenį.

...

... portretas
Specialistai turėklus ten sumontuokite, o tai vos vaikas ten neįlėkė į vandenį...

Vėtra

Vėtra portretas
Atėjo , apžiūrėjo , žurnalistai eilinį kartą surašė - ką planuojama mieste tvarkyti - Dangės krantinę, Atgimimo aikštę , Dangės skverelį ...ir išsiskirstė iki sekančio apsilankymo . Ir vėl žurnalistai tą patį straipsnį galės kopijuoti , net nieko prikurti nereikės. Iki pasimatymo laikraščių puslapiuose , miesto tvarkytojai/darkytojai ...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių