Quantcast

Dėl COVID-19 protrūkių Klaipėdoje laikinai uždaryti du darželiai

Nustačius per 20 koronaviruso atvejų, beveik dviem savaitėms uždarytas Klaipėdos vaikų lopšelis-darželis „Klevelis“. O „Traukinukas“, kurio darbą dėl susirgusios virtuvės darbuotojos šią savaitę teko sustabdyti, pradės veikti po Velykų.

Įstaigoje – 22 atvejai

Lopšelis-darželis „Klevelis“ duris vaikams atvers tik maždaug po dviejų savaičių. Sprendimą dėl jo uždarymo užvakar priėmė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

„Klevelyje“ įvestas infekcijų plitimą ribojantis režimas, tai yra darželis uždaromas iki balandžio 9 d., penktadienio, tad faktiškai vaikai į jį galės sugrįžti tik balandžio 12 d., pirmadienį.

Įstaiga uždaryta, nes joje su COVID-19 protrūkiu siejami 22 susirgimai (užsikrėtė aštuoni darbuotojai, 12 vaikų ir užfiksuoti du antriniai užsikrėtimo atvejai).

„Susirgimai ugdymo įstaigoje nustatyti net šešių grupių – „Spindulėlių“, „Varliukų“, „Voveriukų“, „Drugelių“, „Sraigiukų“ ir „Bitučių“ – darbuotojams ir ugdytiniams. Dėl turėto artimo sąlyčio su COVID-19 liga izoliuotis privalo septyni darbuotojai ir 82 ugdytiniai“, – rašoma R.Grigaliūno įsakyme dėl laikino darželio uždarymo.

Darbuotojai skiepytis neskuba

Dienraščio duomenimis, pirmaisiais šių metų mėnesiais lopšelis-darželis „Klevelis“ koronaviruso išvengė.

Nerimo žinia pasklido kovo 18-ąją, kai susirgo pirmoji darbuotoja, kitą dieną blogai pasijuto dar viena.

„Klevelio“ direktorės Birutės Šakalinienės teigimu, ta darbuotoja prasta savijauta pasiskundė užpraėjusį penktadienį, apie tai ji vadovams pranešė telefonu ir į darbą jau nebeatėjo.

Iš 53 šios įstaigos darbuotojų yra pasiskiepiję tik 17.

Uždaryta dar viena įstaiga

Kadangi įstaigoje situacija ėmė kelti nerimą, įstaigos vadovės iniciatyva visi darbuotojai, kurie nėra vakcinuoti ir persirgę COVID-19, praėjusį penktadienį privalėjo testuotis, nors šiaip tyrimai, kurie atliekami kas 7–10 dienų, kaip ir vakcinacija, nėra privalomi.

„Kaip tik per tą pastarąjį testavimą ir buvo nustatytas užkratas dar vienai auklytei ir vienai auklėtojai. Jos jokių simptomų nejuto, todėl tie testai yra labai svarbūs ir labai reikalingi. Iki kovo pabaigos beveik visus metus išvengėme šios ligos, bet dabar kažkas ją atnešė. Sunku suvokti kas, nes kai kurie serga be jokių požymių“, – kalbėjo B.Šakalinienė.

R.Grigaliūnas pabrėžė, kad daugiausia židinių šiuo metu yra būtent ikimokyklinėse įstaigose.

Be „Klevelio“, savaitei yra uždarytas ir darželis „Traukinukas“.

Susirgo šios įstaigos virtuvės darbuotoja, dar dvi jos kolegės dėl to turi izoliuotis, nėra kam gaminti vaikams maisto, todėl šį darželį teko uždaryti savaitei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
ar jie serga, ar tik yra viruso nešiotojai,panašiai kaip Herpes viruso - jį turi 95 iš 100, bet rimtai serga vos keli

>Lauri

>Lauri portretas
Pasakiau tai, ko Jūs kažkodėl nebaigėte savo komentare. Aš neprivalau nieko siūlyti, juolab komentaruose. Beje, taip, manau, kad viskas išsispręs, kaip išsisprendė eilė prieš tai buvusių užkrečiamų ligų - SARS, paukščių gripas, kempinligė ir kt. Ir prie ko čia Rusija? Ten gi dar tebėra tas virusas.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Skiepai - verslas ir propaganda. Motyvacija skiepui: Tik baimė. Sekmės vakcinos mylėtojams.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių