Quantcast

Daugiabučių kiemų valymas: pirmiausia siūlo kreiptis ne į savivaldybę

Daugiabučių namų kiemų valymas – vis dar aktuali problema daugeliui klaipėdiečių. Tačiau ne visi gyventojai žino, kad dėl netvarkos daugiabučių kiemuose pirmiausia turėtų kreiptis ne į Klaipėdos savivaldybės specialistus, o į daugiabučių namų administratorius.

Tuo atveju, jei gyventojai pastebi, kad administratoriai savo pareigų neatlieka ir kiemų nevalo, tada jau turėtų kreiptis į savivaldybę ir apskųsti.

"Administratorių mieste turime ne vieną ir ne du. Jie susiskirstę pagal rajonus. Pusė skundų, prašymų ir pranešimų būna orientuoti į vidaus teritorijas – daugiabučių kiemus. Žmonės kreipiasi į mus, kad nuvalytume, veikiausiai iš nežinojimo. Bet faktiškai visi kiemai priklauso administratoriams", – paaiškino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Pusė skundų, prašymų ir pranešimų būna orientuoti į vidaus teritorijas – daugiabučių kiemus.

Anot jos, dėl kai kurių administratorių neveiklumo gauta tikrai nemažai skundų, ypač iš tų vietų, kur yra siauri, maži kiemai, o statoma daug automobilių.

"Būna ir tokių pranešimų, kad iš viso niekas nieko nevalė", – pastebėjo vedėja.

Savivaldybė daugiabučių namų administratorius kontroliuoja, vykdo patikras.

"Kontrolę daugiau vykdo Viešosios tvarkos skyrius. Mes patys rašėme keletą raštų, kad prižiūrėtų savo teritorijas, iškritus gausiam sniegui, taip pat rašėme, jog artėja atlydys – reikia nusivalyti groteles, kad nebūtų stipraus potvynio", – priminė I. Kubilienė.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Viešosios tvarkos skyriaus specialistai tikrina tiek administratorių, tiek ir kitų rangovų, atsakingų už gatvių, šaligatvių valymą, darbą.

Už Klaipėdos tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimus taikoma atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, kuriame nurodyta, kad savivaldybių tarybų patvirtintų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

Šio straipsnio pirmoje dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

9oklmfrtyhbv

9oklmfrtyhbv portretas
Net miestų, pav. Šiaulių šaligatviai blogiau valomi nei rajono kelių. Šiaulių raj. ribą kirtus tvarka skiriasi kaip kiemo su gatve. Pav. link Bubių - mieste slidinėji - nuo ribos - pavyzdinis kelias. Ir iš viso - nuo TSRS laikų rajono įstaigų tvarka buvo žmoniška, palyginus su miesto biurokratiška. Rajone - atėjus dokumento, siūlo atsisėsti ir palaukti kol išduos, mieste - siūlė ateiti po 10 dienų, o dabar - laukti atsakymo po 30 d., viena darbuotoja net pasakė kad tirs veiklą 3 mėnesius. O dėl kiemų - ar tai ne keliai, juk ten irgi važinėja automobiliai? Ir tų namų teritorija nėra privatizuota, tai neįmanoma pagal įstatymą, tai kodėl neturėtų būti valoma kaip ir visi keliai? Juk namų bendrijos neturi tam technikos, valo kastuvais ir šluotomis ir kaip kam atrodo. Per lijundrą išėjus į kiemą nebuvo galima paeiti, kai kurie šaligatviai tokie pat, policija liepė eiti šaligatviu, atsakiau - pabandyk pats (neįmanoma buvo iš viso paeiti)

Gintaras

Gintaras  portretas
Vienas kiemsargis 15 daugiabuciu super verslinininkai su mero lopo pagalba tvarkosi .

Reikia kontrolės

Reikia kontrolės portretas
Mūsų teritoriją prie namo tvarko ''ŠVARA" , bet sniego nuo šaligatvių ir prie namo, žiemą normaliai nenuvalo - susidaro priminto sniego guburiai, reikia taikyti kur kojas statyti, kad nepargriūtum. Mokesčius priskaičiuoja, mokame visi, bet tvarkos nėra. Kiemsargis "ŠVAROS" gauna atlyginimą, bet pasirodo retai, niekas nekreipia į gyventojų nusiskundimus...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių