Quantcast

Daugiabučių gyventojus erzina vaikų keliamas triukšmas: kreipėsi į valdininkus

Daugiabučių namų gyventojus ir vėl erzina kaimynų keliamas triukšmas: skundžiamasi po butą lakstančiais, per garsiai žaidžiančiais ar verkiančiais mažamečiais.

Nors daugelis lyg ir supranta, kad gyvenant bute tikėtis visiškos ramybės nereikėtų, dar atsiranda žmonių, kuriems bet koks triukšmas – didžiausias siaubas.

„Gyvenu trečiame aukšte, virš manęs jau kelerius metus gyvena jauna šeima. Pavargau nuo nuolatinio triukšmo. Vaikui leidžiama viskas, atrodo, kad nuolatos kažką mėto, bėgioja taip, kad mano miegamajame šviestuvas ima linguoti. Vakarais prasideda nenoras miegoti, verksmas. Esu senjorė, tad norėtųsi ramybės. Gal jaunoms šeimoms reikalinga pagalba, jei nesugeba susitvarkyti su savo vaikais?“ – svarstė klaipėdietė Kotryna.

Kai kurie vaikų keliamu triukšmu pasipiktinę uostamiesčio gyventojai jau kreipėsi į Klaipėdos valdininkus.

Skyriaus specialistai pabendravo su vaikų tėvais.

„Per praėjusius metus į Viešosios tvarkos skyrių kreipėsi keli asmenys dėl vaikų keliamo triukšmo butuose vakare. Skyriaus specialistai pabendravo su vaikų tėvais, priminė Administracinių nusižengimų kodekse numatytas sankcijas už triukšmą vakaro ir nakties metu gyvenamosiose patalpose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą. Dėl vaikų keliamo triukšmo lauke pastaruoju metu skundų negauta“, – sakė Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Pernai buvo gauti keli nusiskundimai dėl vaikų keliamo triukšmo lauke.

„Buvo skundžiamasi aikštelėje žaidžiančiais vaikais vakare, apie 19 val., arba žaidžiančiais aikštelėje, kuri yra ne šalia gyvenamųjų namų“, – pasakojo L. Lapinskas.

Triukšmo prevencijos Klaipėdos miesto savivaldybės viešosiose vietose taisyklės numato, kad sporto aikštelėse, aikštynuose bei žaliosiose vejose, esančiose arčiau kaip 50 metrų nuo gyvenamųjų bei visuomeninės paskirties poilsio pastatų, žaisti triukšmingus žaidimus (krepšinį, lauko tenisą, tinklinį, ledo rutulį ir kitus) leidžiama nuo 8 iki 22 val., išskyrus organizuojamas varžybas, čempionatus ar kitus renginius, kuriems išduotas savivaldybės administracijos direktoriaus ar jo įgalioto asmens leidimas.

„Vadovaujantis šia taisyklių nuostata, nedraudžiama žaisti žaidimų aikštelėje, esančioje šalia gyvenamojo namo, iki 22 val., o aikštelėje, esančioje toliau nei 50 metrų nuo gyvenamojo namo, – ir vėlesniu laiku“, – priminė L. Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to geras

to geras portretas
tai tu kaimieti atvarei iš kaimo tvarto gyvent į miestą gyvuly tai žiurėkis savo benkartus ir duok ramybės žmonėms, o jei nesugebi varyk atgal į savo tvartą, ko atsibeldei į miesto daugiabutį, kaimiečiam iš tvarto nevieta mieste. Klaune tu miestiečių nevarysj į vienkiemį, pats von į vienkiemį į savo tvartą iš kur išlindai.

tam kaimiečiui

tam kaimiečiui portretas
tu jokios vertės neturi su savo išperom benkartais, nei tu dirbi su boba, gyveni iš pašalpų, ir tavo benkartai nedirbs. Seni žmonės mokėjo mokesčius ir tu senų žmonių sąskaita užaugai šiukšle, bučiuok kojas vyresniem žmonėm, ir dusk su savo išperom.

T

T portretas
Pasigimdė bedarbė su bedarbiu apie 35m du dvynius ištisai žviegia ne tik benkartai bet dar ir jie patys, benkartai laksto nuo 6.30 val po butą , o tie du bedarbiai krušasi tuo metu , nes tiem išperom vos virš dviejų o ta degradė, bedarbė vėl su pilvu , akivaizdu nesiruošia dirbti niekad, gimdo dėl vaikų pinigų kad nes už tris daug gaus, bet normali po dvynių saugotusi, o čia pasileidus benkartai trankosi nuo ryto iki vakaro daužo grindis, į darželį neleidžia , griuna stalai , kėdės kasdien, dar su siurbliu daužo per parketą, tingi net su skuduru išsivalyt ką prišiko, pastoviai daužo su siurbliu, ir pati rėkia ant tų dvynių, ir dar tokia vėl laukiasi. Nei cento mokesčių nesumokėjus, vėl laukiasi siurbs pinigus iš sodros.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių