Quantcast

Daugėja nepatenkintų miesto aplinka

Uostamiesčio gyventojai Klaipėdos savivaldybę šiemet užvertė skundais dėl netvarkomų arba netinkamai prižiūrimų teritorijų. Esą pastarųjų netrūksta visame mieste. Teigiama, kad už netvarką sklypuose kai kuriems jų savininkams jau skirtos baudos.

Uostamiesčio gyventojai Klaipėdos savivaldybę šiemet užvertė skundais dėl netvarkomų arba netinkamai prižiūrimų teritorijų. Esą pastarųjų netrūksta visame mieste. Teigiama, kad už netvarką sklypuose kai kuriems jų savininkams jau skirtos baudos.

Suteikta galimybė pranešti

Specialistų teigimu, palyginti su praėjusiais metais, šiemet pastebimai išaugo gyventojų skundų skaičius dėl netinkamai tvarkomų ar apleistų teritorijų.

"Šiais metais tokių pranešimų gauname daugiau, srautas yra intensyvesnis", – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pašnekovas spėjo, jog skundų padaugėti galėjo ir todėl, kad visai neseniai uostamiesčio savivaldybės interneto svetainėje atsirado galimybė informuoti apie pastebėtą netvarką.

Apninka kenkėjai?

Pastebima, kad gyventojus piktina ne tik nešienaujamos teritorijos, bet ir apleisti ar nebaigti statyti pastatai.

V.Valio teigimu, sunku išskirti vietas, kur teritorijų savininkai tvarkosi prasčiausiai. Apleistų erdvių esą netrūksta įvairiose Klaipėdos vietose.

"Gauname nemažai pranešimų dėl krūmais apžėlusių sklypų iš šiaurinės miesto dalies gyventojų. Skundų pasitaiko ir pietinėje Klaipėdos pusėje", – pasakojo poskyrio vedėjas.

Anot jo, šiemet dar daugiau pranešimų gaunama iš Tauralaukio mikrorajono. Čia dažniausiai žmones piktina nešienaujami sklypai, kuriuose, gyventojų teigimu, veisiasi įvairūs kenkėjai, persimetantys į kaimynystėje esančius tvarkingus plotus.

Sulaukė ir baudų

Pašnekovas patikino, kad, vos gavus pranešimą apie netvarkomą ar apleistą teritoriją, ji kuo skubiau patikrinama. Tada ieškoma jos savininko.

Už netvarkomą teritoriją gresia įspėjimas arba bauda, kuri gali siekti net iki 579 eurų. Tiesa, jeigu žmogus įkliūva pirmą kartą, jam skiriama bauda tesiekia porą eurų. Tačiau, nusižengiant pakartotinai, bauda pastebimai didėja.

Šiemet nuobaudų už netvarkomas teritorijas jau gavo daugiau nei dvi dešimtys asmenų.

Dauguma apsikuopia

Vis dėlto nemažai savininkų per jiems paskirtą laiką suskumba atlikti visus reikiamus darbus ir išvengia baudos.

Poskyrio vedėjas atkreipė dėmesį, kad pasitaiko ir tokių žmonių, kurie, gavę įpareigojimą susitvarkyti, atsisako tai padaryti. Tada jie iškart sulaukia nuobaudų.

Esama ir tokių, kurie, nespėję per nurodytą laiką išsikuopti, paprašo pratęsti terminą. Jie susitvarko per kiek ilgesnį laiką, tačiau išvengia finansinės naštos.

V.Valys pabrėžė, kad po kiekvieno skundo dėl apleistos teritorijos bei įpareigojimo ją sutvarkyti tikrinimai būna atliekami dar kartą.

Pagal šiuo metu uostamiestyje galiojančias taisykles, teritorijas privalu šienauti ne mažiau nei tris kartus per sezoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Biznis. Tauralaukyje dar miškas yra ir pelkės, kodėl ten miestas teritorijos netvarko ? Prie upės nėra galimybės prieiti.

Greitai

Greitai portretas
visos teritorijos bus priskirtos tvarkyti patiems gyventojams, tada galėsite tvarkyti iki soties o už netvarkymą tai pačiai savibledybei mokėti baudas.Baigiasi jūsu lojimas,,ten netvarko, ten nešienauja.."

įdomi pozicija

įdomi pozicija portretas
miesto savivaldybės kontrolės ir prevencijos skyrius surenka gyventojų skundus dėl apleistų pastatų, nenušienautų teritorijų, tuomet tikrina pranešimą ir konstatuoja faktą, jei skundas pasitvirtina nubaudžia prasižengusiuosius, džiaugiasi jog visuomenė darosi aktyvesnė ir nesitaiksto su pastebėta netvarka...daugelis tą netvarką stebi ne vienerius metus ir stebisi, kad be gyventojų ir žiniasklaidos įsikišimo tos netvarkos nemato tie kurių darbas tiesiogiai susijęs su priežiūra ir prevencija.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių