Quantcast

Darželiai – ir po šiferio stogu

Uostamiestyje dar yra trys vaikų lopšeliai-darželiai su šiferio stogais. Kada jie bus pakeisti, neaišku. Miesto valdžios atstovai ramina, kad šiferis nepavojingas, kol nėra ardomas ar daužomas.

Uostamiestyje dar yra trys vaikų lopšeliai-darželiai su šiferio stogais. Kada jie bus pakeisti, neaišku. Miesto valdžios atstovai ramina, kad šiferis nepavojingas, kol nėra ardomas ar daužomas.

Šiferio stogai dengia pastatus, kuriuose įsikūrę lopšeliai-darželiai "Traukinukas", "Bitutė" ir "Drugelis". Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė kol kas negalėjo pasakyti, kada jie bus pakeisti.

"Politikai domisi šia problema, bet konkrečiau komentuoti negaliu. Gal kitais metais vieną stogą pakeisime", – tvirtino vedėja.

Pasak V.Gembutienės, sudėtinga pasakyti ir kiek lėšų reikėtų vienam stogui atnaujinti.

"Kažkada seniai skaičiavome, bet neprisimenu, o ir situacija pasikeitusi. Darbams turėtume parengti projektą. Gal reikėtų 150–200 tūkst. eurų. Sunku pasakyti. Aišku, kad suma tikrai nemaža", – komentavo vedėja.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad problemų kyla ne tik dėl lopšelių-darželių pastatus dengiančių šiferio stogų.

"Yra ir iš ritininės dangos, kurie kiauri. Yra švietimo įstaigų, kur dar nepakeisti langai. Juos taip reikia remontuoti", – pabrėžė vadovas.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad pats šiferis nėra baisus. Kenksmingos jo dulkės.

"Jei šiferis viduje nėra izoliuotas, dulkėjimas gali kenkti. Tačiau darželiuose taip nėra. Šiferio stogai darželius dengia jau keliasdešimt metų. Tad lauke esanti medžiaga seniai nebedulka. Dulkėti gali tik ardant. Nejudinamas šiferio stogas neturi jokio poveikio", – pabrėžė vadovas.

V.Gembutienė pasakojo, kad jau visuose uostamiesčio vaikų darželiuose-lopšeliuose yra pakeisti langai. Tačiau šių permainų dar laukia mokyklos, papildomo ugdymo įstaigos.

Pasak vedėjos, norėtųsi, kad lopšeliuose-darželiuose būtų įgyvendinamos šilumą taupančios priemonės. Iki šiol šie darbai daugiau buvo atliekami mokyklose. Pastarosioms buvo skiriamas didesnis dėmesys. Anot jos, lopšeliai-darželiai apšiltinti tik keli.

"Mokyklose situacija tikrai yra geresnė. Darželiai apskritai beveik neapšiltinti. Tačiau, bėgant laikui, atnaujinsime ir juos. Dalis švietimo įstaigų – apie 10 – pakliūva į tikslinę teritoriją, kurią numatoma atnaujinti", – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Žmonėms prikalbėjo nesamonių, kad šiferis pavojingas, o anie ir tiki. Dešimtmačiai gyveno su šiferiniais stogais, dar ir dabar namų rūsiuose vamzdžiai padengti azbesto izoliacija ir niekas azbestoze nesusirgo. Problema yra jeigu jūs tą šiferį pradėsite smulkinti ir juo kvėpuoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių