Quantcast

Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje – nauja vadovė

Besibaigiant Darbo biržos reformai, Klaipėdos teritorinis padalinys liko ir be direktoriaus, ir be pavaduotojo.

Po permainų Klaipėdos klientų aptarnavimo departamentas, kuriam nuo spalio vadovaus Dangirutė Jurkuvienė, apims Klaipėdos, Tauragės ir Plungės teritorinių darbo biržų skyrių aptarnaujamas teritorijas.

Nuo pat pradžių Darbo biržos reforma buvo patenkinti ne visi šios įstaigos darbuotojai, ypač buvo neramu tiems, kurių pareigybių nuo rudens neliko.

Žmones piktino, kad, vykstant tokioms pertvarkoms, atleidimo lapeliai buvo įteikti visiems. Nepatenkintieji grasino teismais. Tačiau nė vienas jų ten taip ir nesikreipė.

Klaipėdos teritorinis padalinys jau kurį laiką neturėjo direktoriaus, o pastaruoju metu neliko ir direktoriaus pavaduotojo.

Po permainų Klaipėdos klientų aptarnavimo departamentas apims Klaipėdos, Tauragės ir Plungės skyriaus teritorijas. Departamentui nuo spalio 1-osios vadovaus D.Jurkuvienė, Telšių teritorinės darbo biržos vadovė.

Reorganizavus Lietuvos darbo biržą, pareigybių skaičius sumažės 10 proc., tai yra 143 pareigybėmis. Iš dabar esančių 1 433 pareigybių liks 1 290.

Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje iki pertvarkos buvo patvirtintas 139 etatų skaičius, iš jų 105 darbuotojai dirbo tiesiogiai su klientais.

Konsolidavus bendrąsias įstaigų funkcijas (finansai, personalas, ūkis), padidinus darbo ieškančių asmenų ir darbdavius aptarnaujančių specialistų skaičių bei suvienodinus klientus aptarnaujančių darbuotojų darbo krūvius, Klaipėdos klientų aptarnavimo departamente iš viso dirbs 195 darbuotojai, iš jų tiesiogiai su klientais – 162, nuotoliniu būdu – 20 ir administracijoje – 13.

Šiuo metu veikianti Lietuvos darbo birža ir 10 teritorinių padalinių nuo spalio 1-osios galutinai taps vienu juridiniu vienetu – Užimtumo tarnyba.

Alikus reorganizaciją, visi klientų aptarnavimo skyriai, kurie teikia paslaugas, esą išliks, tik jie bus pavaldūs naujai įkurtiems penkiems Klientų aptarnavimo departamentams.

Planuojama, kad pertvarka per metus padės sutaupyti apie 1,8 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lyginant, kas buvo - juoda skylutė!

as

as portretas
Jurkuviene auksciausio lygio vadove, butu gera prezidente. Zmones moka tik juodinti

as

as portretas
kada baigsis lietuvoje tie pertvarkinejimai,neturi valdymo modelio,nezino uz kurio galo griebtis,tai yra pasaulyje daug pavyzdziu,domekites,o tai ciupt uz vadziu ir vel is pradziu ,ir taip visur...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių