Quantcast

Darbai Sakurų parke dar neatnaujinti

Nuo pavasario strigusius Sakurų parko įrengimo darbus vis žadama atnaujinti. Esą tai turi būti padaryta artimiausiu metu. Darbai buvo nutraukti, kai paaiškėjo, kad teritorijoje tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios apaštalų bažnyčios esantis gruntas pernelyg drėgnas ir jį reikia tvirtinti.

Jau trečią mėnesį iškasinėtoje teritorijoje prie Žvejų rūmų, kur planuota įrengti Sakurų parką, jokie darbai nevyksta.

Daugiau nei milijoną eurų kainuosiantį parką planuojama baigti po trejų metų.

Tačiau pradėti darbai pavasarį staiga buvo sustabdyti. Ėmus kasti gruntą, paaiškėjo, kad šis yra nestabilus, reikia jį stiprinti, įrengti papildomą drenažą.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė dienraščiui teigė, kad Sakurų parko sutartis sustabdyta dėl projekto netikslumų.

Keletą mėnesių buvo rengiamas papildomas susitarimas dėl projekto pakoregavimo, žadėta, kai tik tai bus baigta, darbai tęsis.

"Dar derina projekto sprendinius ir po savaitės kitos prasidės realūs darbai. Kiek tai papildomai kainuos, dar nieko nežinome. Bus tvarkomas drenažas, kuris pradžioje nebuvo planuotas. Tikrai suspės atlikti darbus laiku, kaip numatyta sutartyje", – tikino projektą kuruojanti M.Enciutė.

Dar derina projekto sprendinius ir po savaitės kitos prasidės realūs darbai.

Medžių mylėtojams dėl augalijos pašalinimo esą labai sielotis nėra ko, sklype augantys dideli vertingi medžiai – karpotasis beržas, platanalapis klevas, baltasis gluosnis, paprastasis lazdynas ir kiti bus išsaugoti.

Naujajame parke numatoma pasodinti apie 50 dviejų rūšių sakurų, taip pat – kalninių juodųjų pušų, azalijų, rododendrų ir kitų augalų.

Parke žadama suformuoti penkialapio sakuros žiedo formos tvenkinį. Jo centre turėtų būti įrengta salelė su japoniška pušimi ir tradiciniam japoniškam sodui būdingu akmeniniu žibintu.

Šalia tvenkinio atsiras poilsio aikštelė su suolų ir lauko akmenų kompozicija.

Pernai biudžete Sakurų parkui įrengti buvo numatyta 111 tūkst. eurų, šiais metais – pusė milijono, o 2022 m. – antra tiek.

Sakurų parko įrengimo projektui ES parama nebus naudojama, planuojamos tik savivaldybės biudžeto lėšos.

Beje, pernai Sakurų parkui numatytus beveik 111 tūkst. eurų skyrė bendrovė "Klaipėdos Smeltė", su kuria savivaldybė turi pasirašiusi partnerystės sutartį.


Šiame straipsnyje: darbaiSakurų parkasKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Kuo ilgiau tesis darbai tuo daugiau ,,ratų" bus galima prasukti su tam skirtais pinigais :D)

to "unikalai bala"

to "unikalai bala" portretas
Idmu,kokie vezliukai baloje gyveno?Atveztiniai ar vietiniai?As dar atsimenu laikus,kai cia is tiesu tvyrojo balos su visa jai budinga augmenija ir gyvunija.Tai buvo apie 1970 metus.Po to ja "isdziovino"

Chi

Chi portretas
Šaunu, laukiam parkelio. Tikimės, kad suoliukai bus pavėsyje, o ne kaip Sąjūdžio parke, visi saulėkaitoje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių