Quantcast

Darbai Giruliuose – finalo link

Pajūryje už Girulių pamažu baigiamas statyti slipas – įrenginys nedideliems žvejų laiveliams nuleisti į vandenį. Darbus tikimasi užbaigti jau šį mėnesį.

Dalis darbų išlaidų apmokamos iš ES fondų, kitą dalį finansuoja žuvininkystės fondas. Tačiau didžiausia dalis teko Klaipėdos savivaldybei.

2021 m., kai miesto taryba svarstė šio projekto klausimą, jo vertė siekė 140 tūkst. eurų. Šių metų vasarį Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė teigė, kad dabartinė įrenginio vertė – 409 tūkst. eurų, o rangos darbų kaina – per 356 tūkst. eurų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vyriausiosios specialistės Editos Čerbienės, kaina pasikeitė.

„Rangos sutarties kaina pasikeitė, buvo sumažinta 6 tūkst. eurų, dabar rangos darbų kaina – kiek daugiau nei 350 tūkst. eurų“, – informavo specialistė.

Anot jos, darbai baigsis anksčiau negu numatytas terminas.

„Informuojame, kad šiandien jau atlikta 90 proc. rangos darbų. Rangos sutarties terminas baigiasi liepą, tačiau darbus tikimasi pabaigti per gegužę“, – teigė E. Čerbienė.

Pajūryje dirba bendrovės „Gerbūvio sprendimų centras“ darbuotojai.

Tikimasi, kad slipu naudosis ne tik uostamiesčio, bet ir iš toliau atvykstantys žvejai ir poilsiautojai, čia atsiras įrenginių rekreaciniams poreikiams tenkinti.


Šiame straipsnyje: darbaislipasGiruliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Edvinas

Edvinas portretas
Apmaudu, kad puikiems grindinio akmenims neatsirado vietos kur nors Senamiestyje, o buvo panaudoti šiame projekte, kur būtų tikusi stambios frakcijos skalda... Kitas klausimas ar buvo būtinas šis slipas, jei toks jau yra Karklėje...

Anonimas

Anonimas portretas
o kad kopas sugadino, nebera vietu atsigulti slepiantis nuo vejo, niekas neraso?

kaip gražu - pamažu

kaip gražu - pamažu portretas
nei vienas už didžiulius europinius milijonus pastatytas slipas neveikia. Neveikia nei Nidoje, neveikia nei Juodkrantėje, neveiks ir čia. Pavogtas ne vienas milijonas, vagių pavardės žinomos visiems ir STT, ir prokuratūrai. Bet tyla, kaip smirdančioje pelkėje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių