Quantcast

Danijos ambasadorius domėjosi Klaipėda

Danijos ambasadorius Hansas Braskas susitikimo su Klaipėdos valdžios atstovais metu domėjosi įvairiomis miesto gyvenimo sritimis. Pokalbio metu akcentuoti ir miesto lūkesčiai pasinaudoti gerąja Danijos patirtimi sprendžiant Klaipėdoje kylančias taršos problemas.

Su Klaipėdos mero pavaduotoju Arvydu Cesiuliu ir savivaldybės administracijos atstovais Danijos ambasadorius Hansas Braskas susitiko trečiadienį.

Vizito Klaipėdos rotušėje metu kalbėta įvairiomis miestui svarbiomis temomis.

„Ambasadorius pasirodė labai žingeidus ir išmanantis žmogus. Be to, jis gerai žino Lietuvos ir, ko gero, Klaipėdos specifiką bei patį miestą“, – po susitikimo teigė A.Cesiulis.

Danijos ambasadoriumi Latvijoje buvęs H.Braskas domėjosi miesto gyvenimu, iškylančiomis problemomis, uosto ir miesto santykiais, uosto plėtros galimybes, keltų linijas, verslą.

„Mes atsakėme tai, kas yra žinoma, kad mes nesutariame dėl uosto plėtros, bet visa kita deriname ir deramės. Manome, kad neturime trauktis vieni nuo kitų. Kaip gerai pasakė naujas uosto vadovas Algis Latakas, jog turime pagarbiai žiūrėti vieni į kitus ir suprasti vieni kitų interesus“, – pastebėjo pašnekovas.

Dėmesio Danijos ambasadorius skyrė ir miesto politinei situacijai – domėjosi valdančiaisiais ir opozicija, šių dviejų grupių santykiais. Aptarta ir tautinių mažumų situacija, santykiais su mažumų atstovais, politiniu atstovavimu.

Miesto valdžios atstovai susitikimo metu ambasadoriui išsakė lūkestį, jog išvystyta žaliąją, mėlynąją ekonomika garsėjanti Danija, yra sukaupusi gerosios patirties, kuri būtų naudinga bandant suvaldyti uostamiestyje nemažai triukšmo keliančias kvapų, taršos problemas, ir galbūt galėtų šia patirtimi pasidalinti.

„Nors įstatyminė bazė pas mus yra kitokia nei Danijoje, tačiau problemos, ko gero, turėtų būti sprendžiamos panašiai“, – pastebėjo vicemeras.

Akcentuotas ir miesto noras atidaryti tiesioginio susisiekimo su Danija oro liniją iš Palangos oro uosto.

Su ambasadoriumi sutarta bendrauti ir bendradarbiauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale žiūrėkit

Ale žiūrėkit portretas
kap sisiulis išsilupo. Buvo toks diedas ir viskas. O dabar atsiganė pariebėjo..O ir zulco šypsena pasidarė platesnė..:D)

Algis

Algis portretas
O ceciulis kokia kalba su tuo danu kalbejo? Matyt rusiskai....

Anonimas

Anonimas portretas
Buvot nuvede prie "Grigeo" vamzdziu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių