Quantcast

Danguje pastebėtas keistas objektas

Sodybose laiką leidę klaipėdiečiai pastebėjo keistą skrendantį objektą. Jis judėjo neįprasta trajektorija, skriejo statmenai į viršų. Šis vaizdelis gyventojams sukėlė daug klausimų.

"Gal kas nors paaiškins, koks tai objektas. Keista, kad lėktuvas gali skristi statmenai į viršų. Beje, matyti ryški, bet neilga šio objekto palikta uodega. Esame įpratę, kad lėktuvų paliekamos žymės driekiasi per visą dangų. Gal čia kokia nors raketa? O gal tai karinis objektas", – samprotavo ilgąjį Joninių savaitgalį įdomų vaizdą užfiksavęs klaipėdietis Povilas.

Lietuvos etnokosmologijos muziejaus vadovas Gunaras Kakaras aiškino, kad klaipėdiečių akis patraukė visai ne koks nors neatpažintas objektas, o lėktuvas, skrendantis ypač aukštai.

"Jei objektas skrieja per zenitą, virš žiūrinčiojo į jį, jis kils vertikaliai nuo horizonto. Kadangi jis skrenda labai aukštai, jo paliekamas inversinis pėdsakas yra trumpas. Žemai skrendančių lėktuvų pėdsakas yra ilgesnis. Aukštai garų yra mažiau ir uodega – trumpesnė", – į visus klausimus atsakė G.Kakaras.

Tikėtina, kad šis lėktuvas skirdo didesniame nei 10 kilometrų aukštyje.

"Šiuo metu žmonės retai pakelia galvą į dangų. Tačiau visuomet reikia laukti netikėtumų, tada gyventi yra linksmiau", – kalbėjo G.Kakaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tik apgaulinga stebeimo iliuzija o jei dar paemes taurele tai nieko nuostabaus juk siandien ir /mokslininkams/ vaidenasi ateiviai....

muuuulkiui-

muuuulkiui- portretas
Jei dažniau į dangų paveizetum tai ir nesistebetum, vaiksto asilai akis žemėn nuleidę, kaip paršeliai, po to ir vaidenasi visokie ateiviai.

vartotojas

vartotojas portretas
rusai skraido:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių